19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Čo je tohríbikové kovanie?

Čo je to hríbikové kovanie?
15/07/2016

Hríbikové kovanie predstavuje moderný spôsob kovania, ktorý navyše zvyšuje bezpečnosť okien aj dverí. Je čas si povedať viac aj o tomto type kovania, predstavujúcom dnes vyšší stupeň bezpečnosti ...

„Rozumná“ a „vyššia“ bezpečnosť   

Ohľadne bezpečnosti okien a dverí sa v súčasnosti hovorí viac ako dosť. V tomto smere veľkú váhu na riešenie a zvyšovanie bezpečnosti okien, či dverí má práve typ kovania. V súčasnej dobe je na trhu k dispozícii moderný uzatvárací systém kovania, ktorý nielenže chráni okná a dvere pred vypáčením, ale eliminuje aj chyby klasického kovania – vyššie požiadavky na ich neskoršie nastavovanie. Uzatváracie hríbiky s kruhovým tvarom a tým, že sa samovoľne otáčajú vôkol svojej osi, zmenšujú samotné trenie s uzáverom. Nové hríbikové čapy pri uzavretí do bezpečnostných uzáverov spolu vytvárajú komplex zabezpečený proti vlámaniu. Práve počtom hríbikov a uzáverom v samotnom okne narastá úroveň samotnej bezpečnosti.

Komplexná bezpečnosť je dôležitá!

„Výhody“  

Výhodou nových bezpečnostných hríbikov, ktoré sa montujú na okná či dvere je to, že sa dá automaticky výškovo upravovať vôľa medzi rámom a krídlom okna (rozpätie napríklad od 1 až 1,4 cm). Takto sa dosahuje bezporuchová prevádzka kovania a okna počas celej doby jeho užívania.

Vyššiu bezpečnosť okien a dverí je možné dosiahnuť práve hríbikovými čapmi, ktoré vás ochránia viac ako iba okná a dvere s bežným kovaním. Spýtajte sa aj vy na hríbikové kovanie na okná alebo dvere svojho predajcu. Myslite pri kúpe nových okien a dverí aj na vyššiu bezpečnosť!   

Ak sa jedná o bezpečnosť, nezabúdajte ani na bezpečnostné zasklenia okien a dverí.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...