19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Zalomil sakľuč vo dverách

Zalomil sa kľuč vo dverách
21/06/2016

Čo mám robiť, ak sa mi zalomil kľúč vo dverách?

Možno ste sa aj vy ocitli v situácií, keď sa vám jednoducho zalomil kľúč vo dverách. Buď ste do dverí vložili nesprávny kľúč alebo ste ho vložili nevhodne, resp. nasilu. Odstrániť následky trvá väčšinou pár hodín a vo väčšine prípadov vyžaduje zásah odborníka. Pohotovostný výjazd skúseného zámočníka vás môže však stáť do konca aj do 50 eur! Ako si teda poradiť so zalomeným kľúčom vo dverách rýchlo a jednoducho?

Zalomený kľúč nie je žiadna príjemná záležitosť!

Čo mám robiť? Postup je jednoduchý

V prvom rade sa snažte zámok odomknúť, a to najlepšie manikúrovými nožnicami, ktoré sú tenké a ostré. Zámok odomknete tak, aby ste sa dostali do vnútra a následne z druhej strany náhradným kľúčom vytlačíte zalomenú časť, ktorú vytiahnete napríklad pinzetou. Niekedy sa však môže stať, že k druhej strane zámku sa nedá dostať, preto je vtedy vhodné siahnuť po zahnutom špendlíku. Ten vsuniete pod kľúč a keď zalomenú čas povytiahnete, môžete opäť použiť pinzetu alebo kombinačky. Ak má jednoduchý kľúč tzv. montážnu cylindrickú vložku, doporučuje sa vymeniť na bezpečnostnú s certifikátom. V prípade, že sa vám zalomí kľúč s bezpečnostným certifikátom, treba navštíviť oficiálneho partnera spolu s cylindrickou vložkou a váš problém spoločne vyriešite.

Niekedy je potrebné zavolať zámočníka

Na záver treba pripomenúť niektoré zásady, na ktoré by ste nemali zabudnúť v prípade, že sa vám kľúč vo dverách zalomí. Nesnažte sa dvere nasilu vylomiť, vyskúšajte najskôr postup, ktorý je spomínaný vyššie alebo zavolajte odborníka. Niekedy sa môže stať, že kľúč si ešte viac posuniete smerom do vložky, preto je dôležité robiť všetko opatrne! Pokiaľ by sa vložka predsa len poškodila, zámočník dvere otvorí a vložku bez problémov vymení. Niekedy je predsa len lepšie riešiť tieto záležitosti s odborníkom, no všetko pochopiteľne závisí od situácie.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...