19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Jednokrídlové,dvojkrídlové, trojkrídlové?

Jednokrídlové, dvojkrídlové, trojkrídlové?
01/05/2016

Čo znamená jednokrídlové, dvojkrídlové, trojkrídlové okná?

Predtým, ako sa rozhodnete osloviť firmu, ktorá sa zaoberá výrobou a montážou plastových okien, mali by ste mať aspoň „ako takú“ predstavu tom, aké okná vlastne chcete, koľko by ich malo byť a aký účel by mali v danom objekte spĺňať. Je rozdiel, ak potrebujete okná do garáže alebo do interiéru vašej domácnosti.

Štvorkrídlové okno

Ako by mali byť okná delené?

To, ako by mali byť okná delené, závisí predovšetkým na ich veľkosti. Dnes sa vyrábajú okná jednokrídlové, dvojkrídlové, trojkrídlové a dokonca i viackrídlové. Možností, ako otvárať okná existuje teda hneď niekoľko. Môžete si zvoliť okná, ktoré sa budú otvárať klasickým spôsobom, okná s vyklápaním či okná posuvné. Záleží to teda len na vás a na voľbe toho, koľko krídlové okná si zvolíte.

Aký materiál zvoliť?

Treba dodať, že každý materiál ma svoje výhody a nevýhody, a to sa pri samotnom výbere i musí zohľadniť. Je veľmi ťažké povedať, ktoré okná sú najlepšie. Drevené, plastové či hliníkové? Čo sa však týka tepelnej a zvukovej izolácie, v tomto prípade sú vlastnosti spomínaných druhov okien v podstate na rovnakej úrovni. Rozdiely vznikajú skôr v cene, životnosti materiálu, náročnosti na údržbu a v možnostiach farebného prevedenia. Pri výbere okien či dverí je nutné zohľadniť i to, aký profil a komorný systém pre svoje okno vyberiete, ale i to, či požadujete dvojsklo alebo trojsklo. Medzi ďalšie dôležité faktory patria tepelné vlastnosti či bezpečnosť použitých materiálov. Pozornosť taktiež venujte medzisklenému rámu a výplni.

Všetky tieto parametre ovplyvňujú kvalitu okien a na záver treba dodať, že investovať do kvality, sa v dnešnej dobe naozaj vyplatí! Nezabudnite osloviť kvalitnú firmu, ktorá pôsobí na trhu niekoľko rokov a môže sa pochváliť nielen širokým sortimentom tovaru, ale i množstvom spokojných zákazníkov. 

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...