19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Čoho sa obávať prilacných plastových oknách?

Čoho sa obávať pri lacných plastových oknách?
22/10/2018

Čoho sa obávať pri lacných plastových oknách?

 

Na trhu dnes nájdeme širokú škálu okenných profilov rôznych tvarov a typov, ktoré sa odlišujú podľa počtu komôr, a práve tu nastáva problém. Ktorý z nich je najlepší? Neustále sa diskutuje o tom, ako si vybrať tie najlepšie okná, ktoré budú spĺňať vaše požiadavky a kritéria, no v skutočnosti to nie je vôbec také jednoduché, ako sa môže najskôr pozdávať.

 

Aké sú dôvody na obavy?

 

Výber plastových okien sa však nedá obmedziť na voľbu vhodného profilu, dôležitý je tiež výber izolačného presklenia, veď sklo tvorí väčšinu okna. Mnoho ľudí oceňuje najmä bezúdržbovosť plastu, keďže okrem bežného umytia sa nemusíte starať o povrchovú úpravu plastových okien. No ako každý produkt, tak i plastové okná majú svoje nevýhody, ktorých by ste sa možno mali obávať.

Kvalita plastových okien  

Bohužiaľ, v prípade plastových okien si nemôžete skontrolovať, či vnútri plastového profilu je naozaj všetko to, čo dodávateľ sľúbil. Dalo by sa povedať, že ich kvalita je ukrytá vnútri, čiže nie je možné presvedčiť sa na vlastné oči, či je to skutočne tak. Ďalším z dôvodov na obavy môže byť to, že ich skutočnú kvalitu spoznáte až za určitú dobu ak nefunguje okno tak ako by malo. Aby sa okná nekrútili, musia mať oceľovú výstuhu ktorá je predpísaná na profilový systém , prípadne by mali byť upravené tak, aby k takejto situácií nikdy nedošlo. Ak si vyberiete plastové okná za extrémne nízku cenu, môže vás nemilo „prekvapiť“ nedostatočná tvarová stálosť, čo sa prejavuje najmä pri oknách a dverách väčších rozmerov.

 

Ako si vybrať plastové okná?

 

Pred kúpou treba zvážiť druh a charakter lokality, kde budú okná umiestnené. Pôjde o hlučné, prašné miesto alebo skôr pokojný kraj lesíka, ktoré je dostatočne vzdialené od civilizácie, tomto prípade treba zvážiť výber vhodného zasklenia. Čo sa týka prvého prípadu, zvoľte jednoznačne plastové okná s trojsklom a stredovým tesnením, prípadne protihlukové zasklenie. Ak chcete okná umiestniť trebárs na chatu v pokojnej oblasti,ktorá nie je celoročne obývaná postačí vám aj bežné plastové okno so štandardným dvojsklom, ktoré by však malo byť pokryté bezpečnostnou fóliou, veď nikdy neviete, či sa ku vám niekto nechystá na „nečakanú návštevu“.

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...