19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Dozor pristavbe

Dozor pri stavbe
12/11/2016

Konečne ste si zakúpili vysnívaný pozemok na stavbu rodinného domu a teraz stojíte pred rozhodnutím, ako vlastnú stavbu postaviť? V prvom rade je dôležité, aby ste o pomoc požiadali dodávateľov, resp. firmu, ktorá pôsobí v oblasti stavebníctva. Dozor pri stavbe je mimoriadne dôležitý, a to z viacerých dôvodov – celá koordinácia stavby je na dodávateľovi, čiže vy ako klient sa nemusíte o nič starať. Nie ste vystavený stresu v súvislosti so zaisťovaním stavebného materiálu, techniky či pracovnej sily a taktiež sa nemusíte nič nové učiť, teda ak nie ste odborník. Termín výstavby je kratší, čiže ak by ste sa rozhodli pre stavbu sami, určite by vám celková realizácia trvala dvojnásobne až trojnásobne dlhšie!  

Správny dohľad nad tým, čo sa deje.

Dalo by sa však povedať, že ak máte stabilnú prácu a finančné prostriedky na stavbu, je stavba dodávateľsky vždy výhodnejšia! Cesta k bývaniu je kratšia, pričom sú tiež kladené vyššie požiadavky na kontrolu dodávateľa. Pokiaľ nepatríte medzi „domácich kutilov“ či odborníkov v stavebníctve, je najlepšie zariadiť tieto dve činnosti – zjednať s projektantom stavby autorský dozor a zjednať do funkcie technického dozoru stavby odborníka, pričom je veľa krát možné tieto obe funkcie spojiť.

Nezabudnite si naplánovať rozpočet

Na trhu dnes nájdeme množstvo stavebných firiem, pričom každá má svoje výhody, ale aj nevýhody. Nezabudnite sa pred samotnou realizáciou stretnúť so zástupcom danej firmy, informovať sa o referenciách od iných klientov a cenách, ktoré si firma bude účtovať. Tvorba cien je však u každej firmy iná, čiže je len na vás, koľko ste ochotný investovať. Nezabudnite si vopred naplánovať rozpočet, aby ste vedeli, čo si môžete, a čo naopak nemôžete dovoliť.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...