19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Eurookná a dvere súvôbec z dreva?

Eurookná a dvere sú vôbec z dreva?
14/08/2016

Každý veľmi dobre vie, že drevo má výborné fyzikálne i mechanické vlastnosti, a z tohto dôvodu sa drevené okná hodia takmer do každého domu či chaty. Ide o ekologický materiál s nízkou energetickou náročnosťou pre spracovanie a s vysokou životnosťou. Vyrábajú sa z neho nielen drevené okná, ale i dvere, aj keď nie každé drevo je také kvalitné, ako niektorí výrobcovia sľubujú.

(Ne)výhody eurookien a dverí

Eurookná a dvere sú vyrobené z drevených, viacvrstvových a lepených profilov. Tieto profily eliminujú krútenie dreva, čím umožňujú uskutočnenie kovania. Pred uvedením do predaja, musia byť upravené niekoľkými vrstvami náteru, ktoré drevo „udržia“ pri živote po mnoho rokov. Bohužiaľ tak tomu nebýva vždy, čím drevo stráca svoje tradičné výhody ako je tepelná izolácia, vzhľad či vysoká pevnosť. Aj napriek týmto skutočnostiam uvádzajú mnohí výrobcovia vysoké ceny, pričom kvalita samotných okien alebo dverí je omnoho nižšia ako napríklad tých plastových. Ľudia si väčšinou všímajú len výhody eurookien a dverí, ktoré pochopiteľne sú, no nie vždy sú primerané k cene.

Drevené okná vyžadujú najväčšiu starostlivosť!

V niektorých prípadoch je však jediné možné riešenie siahnuť práve po eurooknách, keďže nie vždy sa dajú na administratívne budovy či priemyselné objekty namontovať plastové okná. Koniec koncov i eurookná sa môžu pochváliť vysokou stabilitou, odolnosťou voči vonkajším vplyvom, pekným dizajnom aj schopnosti úspory energie. Všetko však závisí od výrobcu, spracovania, konštrukcie a materiálov, ktoré boli pri výrobe využité. Nenechajte sa nalákať nízkou cenou, ale dajte prednosť overenému dodávateľovi, ktorý má od zákazníkov pozitívne referencie. V opačnom prípade sa môže stať, že drevené okná nie sú až také drevené, ako výrobca uviedol, čo sa môže prejaviť na ich podozrivo rýchlom opotrebení, nekvalitným prevedením či nízkou životnosťou. Veď okná i dvere vyrobené z dreva by nám mali vydržať do konca života, no nie?

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...