19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Eurookná bez údržbyneexistujú (nie sú celodrevené)

Eurookná bez údržby neexistujú (nie sú celodrevené)
14/02/2019

Eurookná nie sú drevené? 

Drevo je organický materiál, teda obnovujúca sa surovina, o ktorú sa treba pochopiteľne aj starať, Minimálne vtedy, ak chcete, aby si drevo zachovalo svoje vlastnosti vrátane vzhľadu, ktorý sa postupom času môže meniť. Veď drevo neustále pracuje. Pre svoj prírodný charakter, fyzikálne i chemické vlastnosti a v neposlednom rade variabilitu farieb patrí drevo medzi jeden z najžiadanejších materiálov a prvkov pre životné prostredie človeka.

 

Aké sú (ne)výhody drevených okien?

Mnoho ľudí si mýli eurookná sú drevená okná.Treba si uvedomiť, že eurookná sú síce z väčšiny vyrobené z dreva (cca 60%), no zvyšok okien je vyrobený z chémie a lepidla (cca 40%). Ľudia po týchto oknách siahajú predovšetkým kvôli vysokej životnosti, ktorá je síce obdivuhodná, no opäť záleží na tom, či ide o čisto drevené okná alebo len akúsi „napodobneninu“ v podobe menej kvalitných a výrazne cenovo lacnejších eurookien. Kvalitné drevené okná sa môžu pochváliť najmä prvotriednou povrchovou úpravou, ale i tvarovou stálosťou, a to pokojne aj pri osemdesiatich stupňoch! Bohužiaľ, tak ako každé okná, tak i tie drevné majú svoje nedostatky.

Vetranie 

Pri vyššej vlhkosti môže dôjsť k rozťažnosti, ktorá sa dá do určitej miery obmedziť, prípadne eliminovať, a to tým, že budete pravidelne vetrať a starať sa o ne! Okrem toho by teplota v miestnosti nemala klesnúť pod 15 stupňov a v prípade novostavieb musíte myslieť na vykurovanie i vetranie v pravidelných intervaloch, v opačnom prípade okná stratia svoje vlastnosti! A nezabúdajte na to, že neexistujú eurookná bez údržby! Aj keď vám to predajca možno sľúbil, bohužiaľ to pravda nie je, keďže si vyžadujú pravidelnú starostlivosť, a to v omnoho väčšej miere ako trebárs plastové či hliníkové okná. Tak čo poviete, aj vy si ešte raz premyslíte, či nebude lepšie siahnuť po iných oknách, ako zrovna eurooknách?

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...