19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Hydroizolácia pri montáži okien,dverí a posuvných systémov

 hydroizolácia pri montáži okien, dverí a posuvných systémov
25/04/2019

Hydroizolácia pri montáži okien, dverí a posuvných systémov

Voda a vlhkosť sú veľkým nepriateľom v prípade trvanlivosti budovy. Či už ide o byt alebo rodinný dom, tieto faktory dokážu veľmi nepriaznivo ovplyvniť zhoršenie stavby a narušiť jej statiku a zdravie domova. Vlhkosť spôsobuje prenikaním do domácnosti napríklad tvorbu trhlín, plesní alebo rôznych deformácií, ktoré nepotešia nikoho z nás. Je preto dôležité, aby sme sa proti nim chránili ešte predtým, ako ich v domácnosti spozorujeme.

Mikroklíma a samoregulácia vlhkosti

Dôležitá je v tomto prípade najmä hydroizolácia pri montáži okien a dverí, ktorú si môže zabezpečiť nielen investor a teda objednávateľ, ale aj profesionálna montážna firma. Ak chcete predísť komplikáciám s vlhkosťou, zatekaním a tým pádom problémom s plesňami alebo prasklinami, hydroizoláciu by ste mali vykonať nielen pri dverných a okenných systémoch, ale aj HST portáloch, balkónových oknách a posuvnosklopných systémoch. Tento druh izolácie slúži nielen na to, aby sme dokázali zamedziť zatekaniu z vonkajšej časti do obytného priestoru, v ktorom nám dokáže narobiť množstvo ťažkoriešiteľných problémov, ale aj na vytvorenie priaznivej mikroklímy a samoregulácie vlhkosti v dome.

Parozábrana a hydroizolácia  aplikácia 

Ak sa rozhodnete, že chcete svoje obydlie čo najviac ochrániť voči vlhkostiam pripojovacej škáry, parozábrana hydroizolácia je tým správnym riešením. Pomocou samolepiacej pásky nalepíme na okenný rám paropriepustnú fóliu z exteriérovej strany okna a parotesnú fóliu z vnútornej strany. Ani podkladový profil nenecháme bez fólie a okenný rám osadíme do pripraveného otvoru.

Paropriepustnú fóliu môžeme lepiť pri teplotách do -10 stupňov, pričom treba dbať na to, aby na konštrukcii okna nebola námraza alebo kondenzát. Jej výhodou je vysoká odolnosť voči prerezaniu, mechanickému poškodeniu, taktiež voči UV žiareniu, starnutiu a nepriaznivým poveternostným podmienkam. Jej použitie je výborným riešením pri neštandardných detailoch a je relatívne nenáročná na stavebnú pripravenosť. Používa sa pri okenných a fasádnych konštrukciách, v prípade tesnenia pripájacej škáry v celopresklenej fasáde, v panelovej/modulovej fasáde, pri štrukturálnom zasklievaní, v terčovej fasáde alebo v okenných zostavách. Ak chcete mať dobrú hydroizoláciu, mali by ste tieto práce nechať na odborníkov. Len tí vám vedia vytvoriť spoľahlivú a dobre odolnú budovu, do ktorej neprenikne žiadna vlhkosť a voda. Naplánujte si ju preto už pri montáži okien a dverí, kedy bude vaša stavba ochránená od začiatku jej používania.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...