19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Vykurovacie obdobie

Vykurovacie obdobie
04/10/2016

Vo „vykurovacom období“ padne voľba na trojsklo

Rozhodnutie o kvalite okien, ktoré si zvolíte do vášho domu, resp. bytu, by malo byť v súlade s tým, o aký typ stavby pôjde a aké požiadavky z hľadiska tepelnej izolácie máte. Ak pôjde o nízkoenergetický alebo pasívny dom, pravdepodobne budete uvažovať o trojskle vyššej kvality. Pýtate sa, prečo zrovna trojsklo?

Viete si vybrať správny typ skla?

Trojsklo má na rozdiel od klasického dvojskla omnoho vyššiu schopnosť izolovať, a to v priemere až o 40%! Obmedzuje prechod tepla dovnútra, čo oceníte predovšetkým v letných mesiacoch, aj keď v zime to môže byť nevýhoda. Ide však o akýsi štandard, ktorý si ľudia zvyknú vybrať v prípade stavby nízkoenergetických domov, keďže takéto sklo dokáže zabrániť únikom tepla. Z toho vyplýva, že vo „vykurovacom období“, čiže v zime, sa v interiéri vašej domácnosti udrží teplo a vy tým ušetríte náklady za energiu.

Pozor, aby Váš dom neprechladol!

Dôležité však je, aby malo sklo čo najmenšiu hodnotu súčiniteľa U, ktorý udáva tepelno-izolačné vlastnosti skla. Aby ste takúto hodnotu získali, treba siahnuť po spomínanom trojskle, ale netreba zabúdať na ďalšie opatrenia! Ide najmä o výplň plynom s nízkou tepelnou vodivosťou, ale tiež o kovanie vnútorného skla v medzipriestore. Aj keď už ide o špecifickejšie parametre, ktoré bežný človek takmer vôbec neregistruje, je dobré sa o nich aspoň informovať a poradiť sa s danou firmou, čo by vám odporučila. Treba si pamätať, že v zime je žiaduce, aby bola priepustnosť slnečného žiarenia čo najväčšia, čiže je nutné, aby bol pomer U (priepustnosť tepla) a g (aký pomer slnečného žiarenia prejde sklom) čo najvyváženejší! Trojsklo je však jednotkou na trhu, keďže vďaka nemu získate vysokú tepelnú izoláciu a taktiež môžete vďaka tomuto typu skla znížiť riziko rosenia okien, čo je pre mnohých veľa krát nepríjemné.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...