19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Okná a dvere donízkoenergetického domu?

Okná a dvere do nízkoenergetického domu?
10/07/2016

Ktorý typ okenného a dverného profilu si vybrať pre nízkoenergetický dom?

Nízkoenergetické domy predstavujú cestu k úspornému bývaniu, ktoré je samozrejme dostupné i v dnešnej dobe, a to už niekoľko rokov. Ide o také domy, ktoré vďaka kvalitným oknám a modernému prevedeniu dokážu výrazne ušetriť na rodinnom rozpočte za spotrebovanú energiu a okrem toho sú šetrné k nášmu životnému prostrediu. Investície do kvalitného bývania a tiež do spoľahlivých materiálov sa rozhodne vyplatia, veď nie nadarmo stále viac a viac ľudí býva práve v tomto type domu.

Nízkoenergetický dom má veľa energie.

Niečo viac o profiloch ...

Ponuka dverných profilov je bohatá. Na výber máte z rôznych dizajnov, ale výber ovplyvňujú i tepelné technické vlastnosti. S ohľadom na komfortné užívanie musia byť prahy dverí nízke, súčasne musia dobre tesniť a byť odolné voči vonkajším vplyvom. Dôležité je i prerušenie tepelného mostu a dosadenie čo najvyšších vnútorných povrchových teplôt. Čo sa týka nízkoenergetických domov, záležať by ste si mali dať na použitom materiály, z ktorého je dverný profil vyrobený. Podkladný profil umožňuje pevné ukotvenie spodnej časti okna alebo dverí a veľký dôraz by ste mali klásť na tepelno-izolačné vlastnosti podkladu, čo je v prípade pasívnych domov nesmierne dôležité. Podstatná je i tepelná vodivosť, tuhosť, odolnosť proti vlhku i neprievzdušnosť podkladného profilu. Medzi štandardný okenný profil patrí systém, ktorý je vyrobený z oceľovej výstuhy a je ideálny pre nízkoenergetické domy.

Treba si uvedomiť, že profily sú základným materiálom pre výrobu plastových okien. Všetky sa vyrábajú z vysoko húževnatého, stabilizovaného PVC pomocou moderných technológií. Profily môžu byť vo farbe bielej, ale na výber sú i rôzne farebné prevedenia. Okenné i dverné profily môžu byť vyrobené z hliníku, a to najmä z toho dôvodu, aby boli zachované všetky prednosti plastového okna. Ďalšou výhodou sú i prakticky neobmedzené farebné varianty, čo však závisí od preferencií samotného zákazníka.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...