19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Imidžový kontajnerový dom za párdrobných, žite v luxuse

Imidžový kontajnerový dom za pár drobných, žite v luxuse
21/06/2019

Nehnuteľností sú stále drahšie, kontajnerový dom môže byť Vašou správnou voľbou

Ceny nehnuteľností v dnešnej dobe rapídne stúpajú a vlastné bývanie sa pre mnohých ľudí stáva čoraz nedostupnejšie. Obľúbeným riešením sa stali nielen nízkoenergetické domy, ktoré šetria náklady na bývanie, ale aj tie z kontajnerov. Hoci sa to pre mnohých zdá ako nemožné riešenie, aj v kontajnerovom dome sa dá žiť plnohodnotný život bez toho, aby vám tam niečo chýbalo. Obrovskou výhodou sú nielen náklady na výstavbu, ale aj prevádzku. Takýto dom môžete mať postavený omnoho skôr, ako klasický murovaný a teda na neho nemusíte čakať niekoľko mesiacov až rokov.

Ako je to s cenou kontajnerového domu? 

Pri výstavbe sa využívajú najmä kontajnery so šírkou 2,4 metra, výškou 2,8 metra a hĺbkou 6 metrov. V tomto prípade hovoríme o veľkosti štandardného kontajneru, no na svoj dom si môžete vybrať aj iné. Cena domu je viac ako zaujímavá, pretože v prípade jedného kontajnera sa bavíme v rozmedzí od 1000 do 1300 eur pri ploche 12-13 metrov štvorcových. Výsledná hodnota závisí od toho, koľko kontajnerov použijete a teda akú veľkú stavbu potrebujete. Ku konečnej cene však bude treba prirátať aj vonkajšie a vnútorné zateplenie a iné práce, bez ktorých by kontajnerový dom nebol vhodný na bývanie. Ak ste si mysleli, že pri tomto druhu stavby sa takýmto prácam vyhnete, ste na omyle, niečo má s klasickým domom aj spoločné. Pre kontajnerové domy alebo priemyselné stavby z kontajnerov sú ako stvorené hliníkové konštrukcie a veľké presklenie, ktoré vám prinesie dostatok prirodzeného svetla. Presklené plochy môžu byť vo veľkosti až 2,4x 6 metrov, pričom nezaznamenáte žiadne obmedzenia.

Veľké presklenia Vám spravia domov

Takéto veľké plochy zo skla prinesú stavbe požadovaný luxusný vzhľad, ktorý dosiahnete jednoducho aj v prípade kontajnerového domu. Súčasťou takéhoto moderného bývania by mali byť aj hliníkové okná a hliníkové dvere, ktoré tam dokonale zapasujú a nebudú pôsobiť rušivo. Keďže hliník má veľa pozitívnych vlastností, jeho voľbu nikdy neoľutujete, pretože vám vydrží dlhé desaťročia, možno aj celý život. V prípade veľkých presklených plôch je hliník nevyhnutnosťou, pretože je dostatočne pevný a odolný na to, aby udržal ťažkú váhu skla. Ak chcete, aby vaša kontajnerová stavba bola aj praktická, mali by ste zvoliť hliníkové posuvné dvere, ktoré vám nebudú zaberať zbytočný priestor. Pri otváraní ich jednoducho zasuniete do boku, čo bude nielen pohodlné, ale aj komfortné. Kontajnerové bývanie teda nie je len lacné a imidžové, ale vďaka doplnkom a správnym rozhodnutiam môže byť aj luxusné.

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...