19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Izolačné sklánemusia byť len číre

Izolačné sklá nemusia byť len číre
26/04/2016

Vyberte si svoj vlastný motív!

Okná sú dôležitou súčasťou domu. Vďaka nim sa do našich príbytkov dostávajú slnečné lúče, regulujeme nimi teplotu v miestnosti aj šetríme energiu. Zároveň majú estetickú funkciu. Pri novostavbe aj modernizácii objektov sa dnes najčastejšie využíva izolačné sklo, ktorého výhodou oproti jednoduchému je zníženie tepelných strát. Môže ísť až o 50% zníženie, a to už je, najmä z dlhodobého hľadiska, dosť, čo poviete?

Sklá majú v modernej architektúre dôležitú funkciu aj v interiéri.

Širšia medzera, lepšia izolácia

Izolačné sklo je zložené z dvoch alebo troch sklenených tabúľ, medzi ktorými sú vzduchové medzery. Platí tu pravidlo, že čím je vzduchová medzera medzi sklami širšia, tým je tepelná, ale aj hluková izolácia lepšia. Tomu, kedy je vhodné použiť trojsklo a kedy postačí dvojsklo, sme sa venovali v inom článku. Teraz sa však pozrieme na to, či musia byť izolačné sklá číre.

Pocit bezpečia a súkromia

Číre sklá sú klasika, ktorá sa používa asi najčastejšie. Nie je to však pravidlo. Čím hrubšie (číre) sklo, tým je silnejšie sfarbenie do zelena. Existujú aj ornamentálne sklá, cez ktoré vidieť len obrysy. Používajú sa v prípade, že svetelná priepustnosť má ostať vysoká, no priehľadnosť sa má obmedziť. Takéto sklá sa používajú najmä do kúpeľní, skladových priestorov či vchodových dvier. Ornamentálne sklá sú teda vhodné najmä pre miestnosti, ktoré si vyžadujú istý pocit bezpečia a súkromia, v ktorých sa potrebujeme ukryť pred neželanými pohľadmi. 

Vyberie si každý

Dnes už máme na výber z množstva motívov, štruktúr aj farebných odtieňov. Podľa rôznych stupňov priehľadnosti si každý vyberie to, ktoré mu vyhovuje najviac. Ornamentálne sklá jemne prepúšťajú svetlo, a tým pomáhajú vytvoriť atmosféru, ktorá sa prispôsobí každému priestoru a jeho štýlu. Vizuálne zväčšujú priestory menších miestností a keďže obmedzujú priamy pohľad, vytvárajú intímnu atmosféru.

V dnešnej dobe, ktorá sa neustále vyvíja, už nie je nič nemožné. Okná sa dajú ušiť doslova na mieru aj pre náročného zákazníka. Môžete si vybrať zo širokej škály motívov, pričom sklo nestratí svoje izolačné vlastnosti. Výber konkrétnych okien, ktoré budú pre vás najvhodnejšie, však treba skonzultovať s odborníkmi vo firme, ktorú si sami dôkladne vyberiete.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...