19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Je potrebné použiť primontáži okien parozábranu?

Je potrebné použiť pri montáži okien parozábranu?
26/04/2016

Je parozábrana potrebná?

Každý, kto uvažuje aspoň trochu ekonomicky, myslí pri stavaní a rekonštrukcii budov aj na šetrenie energií, s čím súvisí kvalitná montáž okien a správne tesnenie. Nekvalitné osadenie okien a opláštenie budovy spôsobuje najväčší únik tepla. Okenný rám je možné ukotviť aj bez tesniacej pásky. Toto riešenie však prináša mnohé riziká, ktorým sa dá jednoducho predísť pomocou parozábrany.

Ako vyzerá montáž okien s použitím parozábrany?

Predíďte plesniam a hnilobe

Parozábrana je izolačná fólia, ktorej úlohou je zabrániť prenikaniu pary a vlhkosti do izolácie. Utesňuje, je odolná voči pretrhnutiu a zabezpečuje maximálne odvetranie škáry. Predlžuje životnosť okien aj celej konštrukcie. Nie je nevyhnutnou súčasťou okna, avšak jej absencia môže viesť k zbytočným a neželaným prejavom. Najprv je to zníženie tepelného odporu spoja a zhoršenie tepelno aj zvukovoizolačných vlastností okna, kvôli čomu dochádza k úniku tepla, neskôr vznik plesní a hniloby. Pri použití len samotnej PUR peny, ktorá sa prekryje omietkou, prípadne zateplením, totiž časom dochádza k vytvoreniu prasklín, cez ktoré sa vlhkosť dostane až priamo do peny.

Pozor na správnu montáž

Parozábrana sa montuje rôznymi spôsobmi, ktoré závisia od typu zateplenia. Poskytnúť presný návod, ako to urobiť, je preto nemožné. Pri každej montáži je však dôležité dodržiavať isté pravidlá, a to nalepiť parozábranu tesne na izolačný materiál, dokonale utesniť všetky spoje a dodržiavať odporúčané presahy, aby voda nezatekala.

Nezabúdajte, že je veľmi dôležité vybrať vhodný typ parozábrany a hlavne ju správne namontovať. V opačnom prípade môže dôjsť k nepríjemným následkom v podobe vzniku plesní. Pokiaľ teda nechcete mať podobné problémy a zbytočne vyhodiť peniaze za opätovnú rekonštrukciu, poraďte sa o výbere parozábrany s odborníkmi, pre ktorých je zabránenie prenikaniu pary a vlhkosti do budov každodennou výzvou.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...