19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Je montážnapena vodotesná?

Je montážna pena vodotesná?
11/12/2016

Dnes si už takmer nikto nevie predstaviť, že by vedel pri stavebných úpravách pracovať bez použitia montážnej peny. Okná, dvere či kúty sa kedysi vyplňovali maltou, no vtedy nebolo možné pracovať vo väčších mrazoch. Dnes je realita už našťastie úplne iná, keďže sa dá pracovať v tých najrôznejších pracovných podmienkach, a to práve vďaka skvelému pracovnému pomocníkovi - montážnej pene. V ponuke si máte skutočne z čoho vyberať, a to už podľa značky, vlastností či koniec koncov aj ceny. Manipulácia s penou je vcelku jednoduchá, no základom je vybrať si taký typ, ktorý bude určený presne pre váš účel!

Na vodotesnosť nemôžete zabúdať!

Je montážna pena naozaj vodotesná?

Niekedy však potrebujeme vyriešiť problém vo vodnom prostredí. Našťastie už existujú aj špeciálne montážne peny, ktoré môžeme použiť, pokiaľ potrebujeme zatmeliť potrubie či utesniť steny proti vlhkosti. Tieto peny majú dokonca aj certifikát pre priamy styk s potravinami a pitnou vodou, čiže ide o vodotesný typ. Treba však myslieť na to, že aj farba, ktorú použijete k pretrení montážnej peny, musí byť vodotesná! Treba dbať na životnosť oboch týchto produktov, ale aj odolnosť voči olejom, baktériám či kyselinám. Všetky tieto informácie sú uvedené na obale a ak by ste ich tam predsa len nenašli, navštívte predajňu zaoberajúcu sa predajom stavebných komponentov a doplnkov a nechajte si poradiť od skúseného personálu! Vo všeobecnosti však platí, že montážna pena je odolná voči trvalému pôsobeniu vody a organických nečistôt. Má vynikajúce tepelné a zvukové izolačné schopnosti, a po vytvrdnutí je pretieraná bežnými náterovými hmotami, na čo však netreba zabudnúť! Ak by ste tieto úpravy predsa len zabudli, môže sa stať, že všetky svoje vlastnosti montážna pena stratí a automaticky nebude spĺňať to, čo by mala.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...