19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Dnešnéslnko je silnejšie

Dnešné slnko je silnejšie
14/09/2016

Pena na druhý deň zožltne!

Potrebujete vyplniť určitý priestor pri okennom ráme, izolovať potrubie alebo zatepliť strešnú konštrukciu? Určite sa nezaobídete bez polyuretánovej peny! Tá sa používa všade tam, kde je nutné niečo namontovať či utesniť. Po stvrdnutí je zdravotne nezávadná, nevylučuje žiadne chemické látky a vďaka tomu ju môžete použiť prakticky kdekoľvek v byte. 

Montážna pena v akcii

Polyuretánová pena má výborné izolačné parametre a taktiež tvarovú schopnosť, čo znamená, že dokáže kopírovať otvor na mieste, kde ju aplikujete. Vplyvom chemickej reakcie sa z tejto hmoty stane pena, ktorá však môže behom krátkej chvíle zožltnúť. To je dané silným slnečným žiarením, čomu však my bohužiaľ nezabránime. Je však vhodné vykonať oblepenie peny paropriepustnými a paronepriepustnými páskami, čím môžete zožltnutie úplne minimalizovať, ba sa dokonca ani nemusí táto nepríjemnosť prihodiť. PU peny sú pevné, plastické, nevadia im chemikálie, rozpúšťadlá ani farbivá, no voči slnečnému žiareniu odolať veľa krát nedokážu, takže ak zmení farbu, určite nebuďte prekvapený! Ide o prirodzený jav, ktorý sa veľa krát nedá ovplyvniť.

Aké PU peny nájdem v obchode?

V obchode zoženiete polyuretánové peny trubičkové alebo pištoľové. Čo sa týka prvého typu, táto pena je vybavená plastovou trubičkou s uzáverom. Pred aplikáciou sa nasadí trubička na dózu, potrepe sa a palcom sa vytlačí potrebné množstvo. Medzi oboma typmi však nie je zásadný rozdiel, čiže je len na vás, ktorému typu dáte prednosť. Vo všeobecnosti je vhodné pred kúpou poradiť sa s personálom a oboznámiť ho, na aký účel budete penu potrebovať. Môže vám dať typ na takú penu, ktorá je určená presne na váš účel, čiže si tým môžete uľahčiť robotu.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...