19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Prečo je montáždrahšia s parozábranou?

Prečo je montáž drahšia s parozábranou?
31/08/2016

V dnešnej dobe sa snažíme zvyšovať tepelnú izoláciu stavieb na maximum, a to pomocou kvalitnej izolačnej fólie resp. parozábrany. Práve parozábrana už podľa samotného názvu zabraňuje v zateplenom dome poškodeniu nosných častí vplyvom vodných pár, čím sa ovplyvňuje aj funkcia samotnej tepelnej izolácie. Okrem toho obmedzuje mieru tepelných strát, zaručuje optimálnu vzduchotesnosť stavieb a tiež zabraňuje prenikaniu vodnej pary vo vzduchu. Ide v podstate o akúsi fóliu, ktorá je umiestnená v konštrukcií pred tepelnou izoláciou smerom z interiéru. Ak staviate dom, vašim cieľom je nielen dokonalé tesnenie, šetrenie energií, ale aj dlhá životnosť a kvalita samotnej montáže. Práve tieto vlastnosti dosiahnete prostredníctvom montáže s parozábranou, ktorá ponúka mnohé výhody.

Na kvalitnej montáži okien záleží!

Aké sú prednosti montáže s parozábranou?

Kvalitná parozábrana, teda izolačná fólia, musí byť umiestnená v prvom rade tak, aby bola zaistená celoplošná tesnosť. Ak by však bola porušená, para aj vlhkosť si skôr či neskôr nájdu cestu do izolačného materiálu, čo by pochopiteľne znamenalo problém. Dôležité je tiež vybrať to, kam ju chcete presne umiestniť. Vlhšie prostredie je najmä v kúpeľni a kuchyni, čiže v tomto prípade sa kladú i vyššie nároky na parozábranu. Dodávateľ, ktorý montáž vykonáva, musí byť veľmi opatrný a presný, aby bola poriadne nalepená a voda nemala odkiaľ unikať. Asi netreba vysvetľovať, prečo je montáž s parozábranou drahšia ako klasická montáž, keďže oproti tej klasickej ponúka skutočne množstvo výhod. Aj v tomto prípade si však dajte pozor, komu zveríte montáž „do rúk“, keďže neoverené firmy môžu použiť nevhodné materiály, nedodržať presne postupy či narušiť tesnosť spojov. Z tohto dôvodu je lepšie investovať do kvality a nevyberať si montáž len na základe konečnej ceny.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...