19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Koľko trvámontáž okien a dverí?

Koľko trvá montáž okien a dverí?
12/06/2016

Okná i dvere sú súčasťou každej domácností, ale i kancelárií, nákupných centier či rôznych budov. Aby ich mohli kompetentní pracovníci zabudovať do stavby, potrebujú mať v tejto oblasti dlhoročné skúsenosti a bohatú prax. Možno sa na prvý pohľad zdá, že montáž okien aj dverí je jednoduchá a prakticky bezproblémová, no veľa krát môžu nastať rôzne komplikácie, s ktorými sa však skúsení robotníci vedia behom chvíle popasovať. Nevyhnutné je dodržiavanie technologického postupu a samozrejme je dôležité dbať na čistotu pracoviska.

Moderný minimalistický dom.

Aké montáže poznáme?

Pokiaľ sa pýtate, čo zahrňuje taká montáž dverí či okien, ide predovšetkým o dodávku a prípravu materiálu, a to pochopiteľne pred samotnou realizáciou projektu. Vsadenie dverí do stavebných otvorov a ich rovinné vyváženie je nevyhnutnosťou pri montáži dverí. Ďalej ide o statické ukotvenie a vytvorenie tepelnej a zvukovej izolačnej špáry. Súčasťou sú i mnohé úpravy ako je pevné ukotvenie či oboznámenie zákazníka s ich obsluhou a údržbou. V prípade okien je postup pomerne rovnaký a nevyhnutnosťou je vyplnenie medzery medzi oknom a izolačnou penou. Existuje však viacero druhov montáží, a to konkrétne – parozábrana, ktorej podstata spočíva v ochrane pripojovacej špáry pred prenikaním vody a pri náporovom daždi.  Ďalším typom je montáž trio, čo znamená, že ide o suchú montáž bez použitia pu peny a predsadenú montáž, ktorá je ideálna do nízkoenergetických domov. Ak vás zaujíma, koľko trvá montáž dverí či okien, ide väčšinou o jeden deň, a to vtedy, keď nevzniknú žiadne komplikácie. Nemusíte sa teda báť, že by montáž trvala niekoľko týždňov, nejde o zdĺhavý proces a v prípade, že všetko pôjde ako má, budete mať do jedného dňa všetko podľa vašich predstáv hotové! Nebojte sa osloviť spoľahlivú spoločnosť, ktorá sa o všetko potrebné už postará za vás.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...