19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Druhýzámok na dverách?

Druhý zámok na dverách?
14/09/2016

Vyššia bezpečnosť?

Snažíte sa vybrať ten najlepší zámok na dvere, no vôbec neviete, ktorý z nich by bol najbezpečnejší? Už na začiatok treba povedať, že dvere so starou vložkou a bez bezpečnostného kovania sú skvelou „pozvánkou“ pre zlodeja! Našťastie, dnes sa už také dvere nevyrábajú, no určite by sa v niektorých rodinách ešte predsa len našli. Prvým krokom k bezpečí je teda kúpa poriadnych a kvalitných vchodových dverí a dobrého bezpečnostného známku, resp. dvoch zámkov.

Stačí mi jeden zámok alebo nie?

Už podľa samotného nadpisu ste si asi domysleli, že je vhodné, ak majú dvere aspoň dva zámky. Obyčajne sa vchodové dvere dajú zamknúť na niekoľkých miestach, keďže okrem hlavného zámku si môžete pridať ešte prídavný zámok – najčastejšie sa nachádza vo vrchnej polovici dverí.

Detailná fotka vložky

Výhodou je, že tieto dva zámky môžete odomykať jedným kľúčom, aby ste nemuseli nosiť dva rôzne, čo je koniec koncov aj praktické. Siahnuť môžete aj po špeciálnych zámkoch, kedy sa jedným otočením kľúča dvere uzamknú na niekoľkých miestach a v rôznych smeroch. Bezpečnostné dvere, ktoré mávajú viacbodové uzamykanie už vo svojej konštrukcií, musia mať bezpodmienečne kvalitný zámok, ktorý by všetky rázvory centrálne ovládal. Tie kvalitnejšie zámky majú životnosť do 100000 uzamknutí, čiže vám vydržia aj niekoľko desiatok rokov. Je ťažké povedať, či sú dvere s viacerými zámkami bezpečnejšie, keďže veľa krát stačí siahnuť po jednom a poriadnom zámku a zlodeji aj tak nemajú šancu. Ak si však s výberom neviete poradiť, neváhajte sa opýtať zámočníka, resp. špecializovanej predajne, ktorý by vám odporučila. Nezabudnite, že okrem vchodových dverí je dôležité zabezpečiť tiež okná, balkón, garáž či sklad! Zlodeji sú bohužiaľ „prešpekulovaní“ a veľmi dobre vedia, ktoré miesta v dome sú najmenej často zabezpečené.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...