19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Kde použijemrozširovacie profily?

Kde použijem rozširovacie profily?
27/06/2016

Staviam rodinný dom, kde použijem rozširovacie profily?

Momentálne je vonku nádherné letné počasie, ktoré je ideálne na stavbu rodinného domu. Súčasťou takejto stavby je pochopiteľne množstvo remeselných činností, bez ktorých sa žiadna výstavba nezaobíde, no súčasťou je i zaobstaranie nových okien a dverí, s čím súvisí mnoho iných činností. Cieľom zákazníkov je zateplenie budov, čím sa znížia energetické straty. Nevyhnutná je v tomto prípade správna montáž nových okien, čiže základom je spoľahlivá spoločnosť, ktorá všetky potrebné záležitosti spraví stopercentne. Viete, že pri výbere nových okien je nevyhnutné všímať si i vlastnosti profilov? Kde všade sa dajú umiestniť rozširovacie profily?

100% ak sa jedná o izoláciu !

Široké využitie rozširovacích profilov

Pri výmere okien je potrebné počítať s priestorom, ktorý je nevyhnutný na rám okna či rozširovacie profily. Práve tieto rozširovacie profily uľahčujú umiestnenie ďalších prvkov k oknu, okenných roliet a podobne. Rozširovacie profily sa využívajú pri stavbe, resp. rekonštrukcií domov pravidelne. Pri podlahe môžme určiť, že bod 0 bude napríklad 20 cm, z čoho vyplýva, že je nutné odizolovať exteriér od interiéru. Čo sa týka vonkajších žalúzií na manuálny pohon, v tomto prípade sa rozširovacie profily používajú na boky aj hore, avšak pri motorovom pohone je profil potrebný len nad okno a balkónové dvere. Pri roletách na manuálny pohon je taktiež potrebné využiť rozširovacie profily na boky aj hore, avšak pri elektrickom pohone je potrebný nad okno a balkónové dvere. Pokiaľ ste sa rozhodli pre zateplenie domu a chceli by ste ponechať okenný i dverný rám viditeľný, treba umiestniť rozširovací profil hore aj na boky. Ak ide o prestavbu alebo rekonštrukciu a vonkajší rozmer otvoru je menší a schopný kompletne zakryť rám okna, tým sa znemožní okenná sieťka i balkónová sieťka. V neposlednom rade sa dajú rozširovacie profily využiť v prípade vchodových dverí, keď podlahová výška nesedí s exteriérom. Môžeme teda potvrdiť, že rozširovacie profily sa dajú využiť rôzne, takže je len na vašom uvážení, no taktiež na rozhodnutí odborníkov, kde ich použitie bude najideálnejšie.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...