19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Rozmýšľate, že si dáte vyrobiť plastovéokná? Na toto si dajte pozor

Rozmýšľate, že si dáte vyrobiť plastové okná? Na toto si dajte pozor
05/10/2018

Zaujíma vás, ako prebieha výrobný proces plastových okien, ktorý vás možno čaká v budúcnosti? Dozvedieť sa môžete nielen to, na čo si treba dať pozor, ale aj aké nástrahy či prekvapenia vás u danej firmy čakajú.

Prvý krok

Ešte predtým, ako sa začne celý výrobný proces plastových okien, musíte absolvovať niekoľko dôležitých krokov, bez ktorých sa k nim nedostanete. V prvom rade si treba ujasniť, pre ktorú firmu sa rozhodnete a čo vlastne od nej potrebujete. Na mysli máme konkrétne počet a druh okien, ktoré budú pre vás tie pravé.

Objednávka

V prípade, že máte vybranú firmu a aj množstvo kusov, pokračovať treba objednávkou, podľa ktorej začne výrobca pracovať. Prvou vecou, ktorú si zvyknú ľudia vyberať, je farba plastového okna. Vo všeobecnosti platí, že najlacnejšie vás vyjde biela farba.

Netreba však zabúdať na to, že výber farby je len estetická záležitosť. Opatrní buďte aj pri výbere plastových profilov, kovania výstuh a izolačného skla. Pri tomto kroku sa treba pozastaviť, nakoľko izolácia skla je jedným z najdôležitejších parametrov okien.

Nejde pritom len o tepelnú izoláciu, ale aj o tú zvukovú. Celý výber treba prispôsobiť tomu, v akej lokalite bývate a čo vlastne od okien očakávate. Je dôležité, aby bola vaša domácnosť uchránená pred nadmerným hlukom z ciest alebo od susedov.

Ak by sa vám počas zimy zdalo, že je u vás doma príliš chladno, môže byť za tým aj zlý výber okien s malou tepelnou izoláciou.

Výroba

Ak už máte jasno v tom, aké okná chcete, stačí firme zadať údaje, na základe ktorých vytvorí ponuku. Až v tomto momente začína skutočný výrobný proces plastových okien, do ktorého sa zapájajú stroje a zariadenia.  Výrobca sa riadi podľa zadania, na základe neho vyrobí potrebný počet kusov v požadovanej kvalite, výbave a výmere.

Celý čas prebiehajú konzultácie nielen medzi zákazníkom a objednávateľom, ale aj výrobcom, ktorého úlohou je dodať všetko potrebné – pokiaľ si to objednávateľ nevyrába sám. V prípade, že sa rozhodnete pre nejakú zmenu v objednávke,  výrobcu je potrebné kontaktovať čo najskôr, aby vedel zmeny vykonať.

Montáž

Ak sú okná vyrobené a pripravené na montáž, dochádza k poslednému kroku celého procesu. Dovezené okná je potrebné osadiť na svoje miesto, pričom tento krok tiež netreba v žiadnom prípade podceňovať. Prenechať by ste to mali na odborníkov a najlepšie firmu, ktorá vám okná zabezpečila.


Ak by totiž došlo k zlému namontovaniu, s oknami by ste nemuseli byť spokojní a nemuseli by splniť svoj účel. Záležať si preto dajte na celom procese od výberu až po montáž, pretože okná nie sú krátkodobou záležitosťou a môžu vám spôsobiť mnoho vrások.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...