19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Nárazový vietor môžezničiť vaše okná?

Nárazový vietor?
02/04/2018

Na trhu nájdeme širokú ponuku okien, a preto môže byť skutočné náročné vybrať tie, ktoré budú spĺňať vaše požiadavky i očakávania. Koniec koncov, ide o produkt, ktorý nekupujete každý deň, a práve preto je dôležité investovať do kvalitných okien, ktoré toho vydržia viac než dosť! Nielen, že prvotriedne okná musia mať výborné tepelno-izolačné vlastnosti, no dôležitý je tiež výber skla, resp. presklenia, ktoré má omnoho dôležitejšiu rolu, ako sa môže spočiatku zdať.

Poznáte základné funkcie okenného skla?

Áno, aby okno izolovalo tak, ako má, je viac než potrebné venovať dostatok pozornosti okennému rámu, ale i sklu! Poznáme dvojsklo i trojsklo, ktoré sú bežné dostupné. V podstate platí, že čím je medzi sklami vzduchová medzera väčšia, tým je izolačná schopnosť okna na vyššej úrovni. No nejde o jedinú funkciu skiel, ako sa môže zdať. Výbavou skla dokážeme zvýšiť nielen jeho izoláciu, ale predovšetkým bezpečnosť! Existujú špeciálne bezpečnostné sklá, vďaka ktorým môžeme eliminovať mieru hluku z vonkajšieho prostredia, ale aj škodlivé UV žiarenie. Dokonca sú v mnohých prípadoch natoľko odolné, že prípadný kameň či silný vietor by sklo nepoškodil, no opäť záleží na type fólie a koniec koncov použitom skle.

Dbajte tiež na sklá pri výbere okien!

Jedným z riešení je bezpečnostné lepené sklo

Bezpečnostné sklá patria medzi najvyhľadávanejšie, a to najmä kvôli využívaniu lepenej bezprečnostnej fólii medzi sklami, ktorá ich chráni proti rozbitiu. Poznáme pochopiteľne viacero druhov bezpečnostných okenných skiel, ktorých primárnou funkciou je chrániť sklo aj po rozbití  v celku! Niekedy skutočne nestačí použiť klasické jednoduché dvojsklo, teda najmä v prostredí, kde silný nárazový vietor či extrémne výkyvy počasia nie sú žiadnou výnimkou. Našťastie, takáto situácia je na Slovensku ojedinelá, no to neznamená, že kvalitné bezpečnostné okenné sklá by nemali byť súčasťou aj vášho príbytku. Chrániť sa treba za každých okolností, no nie?

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...