19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Otázky aodpovede #5

Otázky a odpovede #5
07/06/2016

Plastové okná sú teplejšie ako hliníkové?

Plast má na rozdiel od hliníka výhodu v tom, že nepreberá teplotu svojho okolia v takom veľkom objeme. Na dotyk je tak rozhodne tepelne stálejší, ako hliník. Oba typy okien – hliníkové aj plastové – vám však poskytnú stopercentnú tepelnú izoláciu, vďaka ktorej ide o veľmi inteligentné a ekonomické riešenie šetriace nielen vaše teplo, ale najmä financie.

Čo je to W/mK?

Hodnota W/mK je súčiniteľ úniku tepla cez okraj skla či rámček, ktorým je toto sklo ohraničené. Čím nižšia je hodnota, tím efektívnejšie okno pracuje.

Čo je to Ug ?

Skratka Ug je súčiniteľ prestupu tepla cez sklo. Čím nižšia je táto hodnota, tým lepšie tepelnoizolačné vlastnosti okno má. Ak je hodnota nízka, znamená to najekonomickejšie riešenie, ktoré vám ušetrí množstvo peňazí. Súčiniteľ prestupu tepla cez sklo sa pri dvojsklách pohybuje v rozmedzí 1 až 1,2 W/(m2K), zatiaľ čo pri trojsklách to je 0,5 až 0,8 W/(m2K).

Je kľučka súčasťou okna?

Kľučky sú automatickou súčasťou všetkých okien. Ponúkame najrôznejšie modely, typy, farebné prevedenia či tvary presne podľa požiadaviek klienta. Z nášho širokého portfólia si vyberie naozaj každý! Kľučka môže príjemne spestriť a definovať celkový produkt. Sú vyrábané z najkvalitnejších dostupných materiálov, čím je zabezpečená vynikajúca odolnosť a dlhá životnosť. Súčasťou okien sú aj krytky na pánty, ktoré sú taktiež veľmi trvácne.

Načo slúžia odvodňovacie kanáliky a ako ich udržiavať?

Súčasťou okien sú aj takzvané odvodňovacie kanáliky. Tieto slúžia na bezpečné a efektívne odvádzanie vlhkosti a zdržiavajúcej sa vody. Ak sú kanáliky neudržiavané, hrozí jej hromadenie a s tým vznikajúce problémy – vlhkosť, plesne, zrážanie a horšie vetranie. Kanáliky je potrebné udržiavať priechodné a voľné. Odporúčame pravidelnú kontrolu a prečisťovanie.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...