19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Pri mori stačí ajnezateplený hliníkový systém

Pri mori stačí aj
18/09/2016

Chystáte sa stavať pri mori? Stačí aj izolačné dvojsklo s nezatepleným hliníkom.

Neviete sa rozhodnúť, či bude pre vás lepšie dvojsklo alebo trojsklo? V prvom rade si treba uvedomiť, že hlavnou výhodou trojskla je vyššia tepelná izolácia, čo oceníte najmä v chladnom zimnom období, ktoré sa pomaly, ale isto blíži. Úniky tepla zasklenou plochou sú v tomto prípade nižšie približne o 30 - 45%, čiže pre mnohých sa oplatí investovať práve do tohto typu skla. Platí to najmä pre ľudí, ktorí žijú v horách, prípadne v krajine, kde je zima skutočne tuhá. Ďalšou výhodou trojskla je menšie ochladzovanie interiérového skla a tým je aj riziko rosenia okien na minimálnej úrovni. Trojsklo sa okrem iného vyznačuje vyšším zvukovým útlmom, čo je spôsobené šírkou skiel. Treba však dodať, že solárne zisky sú u bežného trojskla nižšie ako u dvojskla, no existujú špeciálne typy trojskiel, ktoré umožňujú získavať aj vyššie solárne zisky. Poďme si však povedať niečo viac o dvojsklách a konkrétne o tom, pre koho sú najvhodnejšie.

Krásna futuristická novostavba pri mori

Dvojsklo je lacnejšie, no izolácia je nižšia

Dvojsklo ponúka optimálny pomer medzi izolačnými vlastnosťami a priepustnosťou solárnej energie. Má taktiež výborný zvukový útlm ako aj predchádzajúci typ a ide o omnoho lepšiu variantu ako je klasické jednoduché sklo. Ak bývate pri mori, resp. v teplejšej krajine, dvojsklá vám jednoznačne postačia! Dokonca aj tie dokážu v chladnejších dňoch pridať na teplote v miestnosti a ich cena je omnoho nižšia ako v prípade trojskiel. Ich izolácia je síce o niečo nižšia, no niekedy nie je potrebné siahnuť po drahšej možnosti, keďže i dvojsklá poskytujú pre užívateľov mnohé výhody, a to aj napriek tomu, že stavba nie je zateplená. Pred výberom teda zvážte všetky výhody či prípadné nevýhody konkrétneho zasklenia, ale aj vaše finančné možnosti. Treba však poznamenať, že výberom trojitého zasklenia zvyšujete hodnotu Vášho bývania.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...