19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Rozdiel medziplastovými profilmi?

Rozdiel medzi plastovými profilmi?
30/05/2016

Aký je rozdiel medzi plastovými profilmi?

Pred kúpou plastových okien je asi jedným z najdôležitejších faktorov výber plastového profilu. Viete, aké sú medzi nimi vôbec rozdiely? Podľa čoho si vybrať to najlepšie, no zároveň najkvalitnejšie a za rozumnú cenu? V súčasnosti máme na trhu nespočetné množstvo profilov pre výrobu okien a dverí. V ponuke firiem sú profily rôznych tvarov, farieb, stavebných hĺbok či typov. Najdôležitejším parametrom pri ich výbere je však jednoznačne šírka stien a tým i zaistenie vysokej stability a životnosti. Nikto sa však príliš nezmieňuje o možnosti využitia trojskla či možnosti riešenia väčších rozmerov.

Profilové systémy – 3 triedy

Rozdelenie profilových systémov je na tri rôzne triedy. Trieda A je s vonkajšou šírkou steny 3,0 mm, trieda B je s vonkajšou šírkou steny 2,7 mm a trieda C je s vonkajšou šírkou steny 2,5 mm. Rozdiely medzi profilom triedy A a profilom triedy B je predovšetkým v odolnosti a v stabilite, pričom u triedy A je až o 20% vyššia. Pri kúpe sa nezabudnite informovať o type tesnenia. Či váš profil má alebo nemá stredové tesnenie sa dá zistiť jedine s rezu profilom. Tento typ tesnenia je veľmi dobrým pomocníkom proti úniku tepla.

Profilový systém triedy A s 3,0 mm šírkou steny.

Nezabudnite na ...

O niečo dôležitejšie než výber plastového profilu je výrobca okien,  a to, aký profil použije k výrobe okna. Nezabudnite si však nájsť rôzne recenzie, na základe čoho môžete zistiť názory či skúsenosti zákazníkov. Pri nákupe nezabudnite na:

- porovnanie cien s priemerom na trhu,
- zistenie, aké postupy, materiály a značky používa vybraná spoločnosť,
- zistenie, aké recenzie má spoločnosť od svojich klientov.

Niet predsa nad spoľahlivú spoločnosť, ktorá ponúka nielen široký sortiment tovaru, ale má i pozitívne recenzie od svojich klientov.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...