19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Slnko mámeradi aj v zime

Slnko máme radi aj v zime
22/09/2016

Ak ste si aj vy dali záležať pri výbere vhodných okien do vášho domu, resp. bytu, určite veľmi dobre viete, že nám okrem iného umožňujú ušetriť energiu. Závisí to predovšetkým na ročnom období, svetelných podmienkach, ale aj užívateľových požiadaviek na komfort. Všetky ročné obdobia však majú pre okná svoju dôležitosť. V lete chceme dosiahnuť predovšetkým to, aby nás slniečko príliš nezohrievalo a „neoslepovalo“ pri bežných činnostiach. V zime chceme naopak získať čo najviac tepla práve vďaka slnku a koniec koncov nám ani neprekáža, ak nám slniečko zasvieti pri rannej káve. Ak by sme predsa len chceli zatieniť interiér domácnosti, existujú rôzny typy tieniacej techniky ako sú žalúzie či rolety. 

Slnko nás dokáže nabiť pozitívnou energiou na celý deň!

Treba si pamätať, že množstvo slnečnej energie, ktoré prejde cez izolačné sklo okien, je závislé na solárnom faktore skla, čo sa označuje „g“. Inteligentné okná umožňujú túto energiu využiť v zime a jej nežiaduci účinok, ktorý spočíva v prehrievaní vnútorných priestorov, v lete odstrániť.

Ničím nerušená ranná káva dodáva až o 58% viac nálady naštartovať deň.

V súvislosti so zmenami klímy, bez ohľadu na faktory, ktoré ho spôsobujú, sa dá do budúcna počítať so zvýšeným množstvom teplých a slnečných dní nielen v lete! Niekedy nám však príde vhod i to, že počas chladných dní slniečko svieti do interiéru a nám to v podstate ani neprekáža. Prečo nenechať pôsobiť príjemné slnečné lúče do domácnosti, ktoré okrem pôsobenia tepla osvetlia miestnosti a my tým okrem iného môžeme ušetriť náklady za energie? Možno ste o tom nevedeli, no ranné slnko nás dokáže nabiť pozitívnou energiou na celý deň! Nebráňte sa mu ani počas leta a ani počas zimy, no práve naopak! Vychutnávajte si každý jeho dúšok a uvidíte, že sa vám počas dňa bude omnoho lepšie pracovať.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...