19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Kedy sa oplatívybrať hliník?

Kedy sa oplatí vybrať hliník?
14/07/2016

Asi netreba spomínať, že v dnešnej dobe máme na trhu široký výber okien či dverí, a to už z hľadiska použitého materiálu, z ktorého sú vyrobené rámy, ale i z pohľadu vlastností, ktoré okná spĺňajú. Najčastejšie sa vyrábajú okná z plastu, dreva a hliníku. Pokiaľ zvažujete práve poslednú možnosť, teda hliníkové okná, dôležité je ujasniť si výhody, ktoré hliník poskytuje.

Futuristická novostavba s použitím hliníkových systémov.

Výborné vlastnosti, jednoduchá údržba

Hliník ako konštrukčný materiál vyniká predovšetkým svojimi vlastnosťami a práve kvôli tomu sa využíva tam, kde sú otvorové výplne viacej namáhané. Nájdeme ich najmä v presklenených fasádach či zimných záhradách a medzi jeho hlavné výhody patrí hlavne ľahkosť a pevnosť. Čo sa týka ceny za hliník, treba rátať s tým, že je vyššia ako cena za plast alebo drevo, no pokiaľ hľadáte prvotriedny materiál s tými najlepšími vlastnosťami a funkčnosťou, investícia sa vám určite vyplatí. Hliníkové okná sú mimoriadne estetické a môžete si ich všimnúť i v bankách, poisťovniach i kancelárskych budovách. Údržba je veľmi jednoduchá a nezaberie vám veľa času. Z hliníku je možné zhotoviť takmer všetky typy okien a aj z tohto dôvodu siahajú práve po tomto materiály mnohí klienti. Keďže okná bývajú vystavené poveternostným vplyvom, je dôležité použiť špeciálnu metódu lakovania. Povrchová farba si i naďalej zachová svoju kvalitu, a to i počas dlhej doby.

Ochrana majetku – bezpečnostné kovanie

Pokiaľ ste sa aj vy rozhodli pre hliníkové okná, nezabudnite na niekoľko dôležitých kritérií, ktoré vám pomôžu skvalitniť vaše bývanie. Ide o ochranu proti hluku, čo sa dá riešiť protihlukovými oknami, ktoré si volia najmä tí, ktorí bývajú v centre rušných miest. Bezpečnostné kovanie ochráni váš majetok pred krádežou a na záver si treba uvedomiť, že výber spoľahlivého dodávateľa je základ!

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...