19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Vchodové dvere –portál do vášho domu

Vchodové dvere – portál do vášho domu
04/06/2018

Vchodové dvere – portál do vášho domu

Radi by ste vymenili staré drevené vchodové dvere za hliníkové alebo plastové, pretože tie aktuálne vám už nevyhovujú? Alebo uvažujete, aké dvere by boli ideálne do vášho nového domu?

 

Čo sa týka vchodových dverí, dnešný trh ponúka nekonečné možnosti. Viete, s výberom a kúpou nových dverí je to trocha ako s výberom lacných plastových okien. Viete si ich zaobstarať za relatívne malú investíciu v porovnaní s celkovou hodnotou nehnuteľnosti, pritom práve dverami by ste mali dodať osobitý štýl domu.

 

Ideálne vchodové dvere by mali byť esteticky príťažlivé, no zároveň ľahko udržiavateľné a bezpečné. No práve spomínané aspekty vedia plastové vchodové dvere dosiahnuť len sčasti. Práve hliníkové vchodové dvere sa môžu stať ideálnym výberom pre vašu nehnuteľnosť .

MATERIÁLY VCHODOVÝCH DVERÍ

Dvere sa vyrábajú z najrôznejších materiálov – existujú plastové dvere, drevené, laminátové, hliníkové, so sklenou výplňou... Plastové vchodové dvere sú obľúbenou voľbou mnohých vlastníkov domov, pretože sú cenovo dostupné v najrôznejších farebných variáciách. Hliníkové dvere sú však oproti plastovým bezpečnejšie a kvalitnejšie.

DIZAJN DVERÍ

Dvere sú jednou z prvých vecí, ktorú uvidí zblízka každý návštevník, ktorý u vás zazvoní. Preto budete pravdepodobne chcieť nielen, aby vyzerali pôsobivo, ale aby boli aj kvalitné.

 

Plastové vchodové dvere môžu mať podobu klasických, plných či presklených krídlových dverí, alebo dokonca moderných francúzskych dverí.

 

Ak premýšľate nad výmenou nielen vchodových, ale aj ostatných domových dverí, zrejme budete chcieť mať všetky štýlovo zladené. Pri prechádzaní ponúk zistíte, že máte na výber veľké množstvo možností dizajnu, veľkostí a farieb. Mnohí sa rozhodnú pre biele, ale farebná škála je oveľa bohatšia – rozmanité odtiene hnedej, šedej, imitácie rôznych druhov dreva a pod.

 

Môžete si tiež vybrať dvere s presklením, ktoré sú dizajnovo veľmi zaujímavé a jedinečné, plus presvetlia celý priestor chodby. Určite nájdete také, ktoré budú plne vyhovovať vašim požiadavkám.

BEZPEČNOSŤ VCHODOVÝCH DVERÍ

Plastové dvere sú bezpečné a chránené proti vlámaniu vďaka viacbodovému uzamykaciemu systému. Body sa nachádzajú minimálne na troch miestach: hore, v strede a zospodu dverí. Jadro dverí je vyrobené z XPS s hliníkovou alebo MDF výstužou, čo je dostatočne odolná ochrana pred zlodejmi.

 

Dvere by mali mať hrany a tesnenia zarovnané s rámom, aby boli odolné proti vypáčeniu. Kvalitné plastové dvere sú podrobené mnohým skúškam a testom, ktoré deklarujú účinnosť a spoľahlivosť ich blokovacieho mechanizmu, napríklad GU-Secury automat zamykanie alebo GU MR2 bolec.

ÚDRŽBA PLASTOVÝCH DVERÍ

Starostlivosť o plastové dvere je veľmi jednoduchá. Všetko, čo treba, aby vyzerali čo najdlhšie ako nové, je udržiavať ich v čistote. Aby si zachovali svoju farbu, nie je potrebné žiadne premaľovanie ani nič podobné.

 

Neublíži im dážď, mráz ani sneh, farbu by nemalo ovplyvniť dokonca ani silné slnko. V porovnaní s drevenými dverami ich nedeformujú ani teplotné výkyvy počasia či vlhkosť.

STAROSTLIVOSŤ O PLASTOVÉ DVERE

Plastové dvere sú síce veľmi odolné a ľahko udržiavateľné, avšak len pravidelná starostlivosť im zabezpečí dlhú životnosť a bezchybnú funkčnosť:

 

Čistenie - povrch dverí a zárubne sú bezúdržbový, stačí ho len občas utrieť handričkou namočenou v teplej vode s pridaním jemného univerzálneho prostriedku na čistenie domácnosti. Nikdy nepoužívajte prípravky na báze rozpúšťadiel alebo s obsahom abrazív – môžu nezvratne poškodiť UV ochranu povrchu dverí.

 

Kovanie dverí- kovanie raz ročne pretrite a namažte  silikónovým olejom.

 

Závesy dverí (pánty) -sú úplne bezúdržbové. Väčšina závesov má nylonové puzdro, ktoré zabezpečuje úplne hladkú prevádzku.

 

Uzamykací mechanizmus -vložka zámku býva zväčša samomazná, takže si nevyžaduje žiadnu extra starostlivosť. Postačí z času na čas naniesť tenkú vrstvu vazelíny na všetky pohyblivé časti zámku.

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...