19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Vyberáte vchodové dvere do domu?Tieto 4 rady vám uľahčia výber

Vyberáte vchodové dvere do domu? Tieto 4 rady vám uľahčia výber
31/10/2018

Chystáte sa na výmenu vchodových dverí? Občas to môže byť s výberom kvalitných vchodových dverí problém, obzvlášť, ak nepatríte medzi odborníkov v tejto oblasti. To však nevadí. Nechajte sa inšpirovať našimi radami a vyberte si spoľahlivé vchodové dvere do domu.

Materiál  je základ

Alfou a omegou vchodových dverí je ich samotný materiál. Vybrať si môžete vysokokvalitný hliník, tradičný plast či drevo, ktoré pôsobí útulne. Materiálu  môžete tiež rôzne kombinovať.

Hliníkové dvere sa vyznačujú dlhou životnosťou a vysokou pevnosťou. Zároveň sú odolné voči mechanickému poškodeniu a tiež poveternostným vplyvom. Sú vhodnou voľbou všade tam, kde sa denne stretáva množstvo ľudí, čiže najmä do kancelárií, verejných inštitúcií či predajní.

Svoje opodstatnenie majú tiež v rodinných domoch. Tradičné vchodové dvere vyrobené z plastu sú najčastejšou voľbou väčšiny slovenských domácností vzhľadom na to, že sa môžu pochváliť svojou bezkonkurenčnou konštrukciou a výbornými tepelno-izolačnými vlastnosťami.

Drevené dvere vás očaria svojím dizajnovým prevedením, pevnosťou a výbornými tepelno-izolačnými vlastnosťami, ktoré sú zo spomenutých dverí na najvyššej úrovni. Hliníkové a drevené vchodové dvere si vyžadujú vyššiu investíciu, čiže ak hľadáte cenovo dostupné dvere do domu, ktoré vás však svojimi vlastnosťami nesklamú, nebojte sa siahnuť aj po plastových.

Pozor na správnu veľkosť!

Šírka dverí by mala byť minimálne 80 centimetrov, pričom v prípade bytových domov je tento rozmer aspoň 90 centimetrov. Samozrejme, že tieto rozmery sú len orientačné, keďže veľkosť dverí sa odvíja od veľkosti stavebného otvoru a tiež od požiadaviek zákazníka. Profesionáli nemajú problém vyrobiť vchodové dvere na mieru, a teda ich veľkosť prispôsobiť pokojne aj neštandardným rozmerom.

Bezpečnosť musí byť

Čo by to boli za vchodové dvere, ktoré by vás dostatočne nechránili pred vonkajším svetom? Pri ich výbere si všímajte najmä dverový profil, pánty, uzamykací systém, kovanie, ale tiež dvernú výplň. Všetky tieto atribúty majú významný vplyv na bezpečnosť.

Niektoré zámky sú dokonca vybavené číselným kódom alebo čipom, čo zvyšuje ochranu. Ak sú vchodové dvere presklené, mali by byť osadené minimálne bezpečnostným dvojsklom, ideálne trojsklom, pričom by ste nemali zabudnúť na bezpečnostnú fóliu.

Rada na záver

Aby vchodové dvere fungovali skutočne tak, ako majú, pozor by ste mali dať na ich správne zabudovanie do stavebného otvoru a napojenie izolácie pod podlahou. V opačnom prípade sa môže stať, že dvere nebudú správne tesniť a  plniť svoj účel: chrániť vás pred vonkajším prostredím.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...