19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

YTONG - TEHLA systémovériešenie pre okenné otvory

YTONG alebo TEHLA?
11/03/2018

Nízkoenergetický štandard stavieb sa dá dosiahnuť v podstate s akýmkoľvek materiálom. Dôležitá je predovšetkým voľba obvodovej nosnej konštrukcie, ktorá môže byť trebárs keramická, železobetónová či realizovaná pomocou obvodovej konštrukcie na drevenej báze. Možností je teda skutočne dosť, no jediné kritérium, na ktoré by ste mali brať ohľad za akýchkoľvek okolností je eliminácia tepelných mostov!

Čo je lepšie?

Pýtate sa, či sú lepšie tehly alebo YTONG?

Najlepšie je kúpiť projekt, ktorý vám jednoznačne stanoví, z čoho by ste mali stavať. Pochopiteľne, že pred tým, ako vôbec nejaký projekt zakúpite, mali by ste sa o stavbe porozprávať s kvalifikovaným človekom, ktorý vám v tejto oblasti poradí z odborného hľadiska, v opačnom prípade sa môže stať, že vy zvolíte tehlu, no tá nebude vhodná.

Moderný nadčasový dizajn dnešnej doby.

Aká je tehla?

Spravidla platí, že tehla je najpoužívanejším materiálom. Zvyšuje tepelný odpor, no okrem toho sa výrobcovia snažia vylepšiť vlastnosti tehly voči mrazu, čím sa teplo akumuluje. Na výber máte zo širokej ponuky rozmerov i rôznych tvarov, ktoré je možné prispôsobiť architektonickým požiadavkám zákazníka. Treba však počítať s vyššou krehkosťou tehiel, takže pri skladovaní s nimi pracujte mimoriadne opatrne.

Aký je YTONG?

Vysoký tepelný odpor, nižšie náklady na vykurovanie, ekologickosť i jednoduché spracovanie. Áno, presne takýto je ytong, teda materiál, ktorý sa dá rezať, brúsiť, prípadne ručne upravovať. Môže sa pochváliť vysokou požiarnou odolnosťou a jedná sa o kompletný stavebný systém, čo je ďalšou z výhod. Avšak, ak nasiakne vodou, veľmi rýchlo stráca tepelné izolačné kvality, na čo treba dávať obrovský pozor!

Tento fakt rozhodne!

Ak žijete v ruchu veľkomesta, kde vás neustále budí zvuk električky či áut, siahnite po ytongu, ktorý sa vyznačuje vysokou zvukovou izoláciou, ale i bezpečnosťou a trvácnosťou. Pokiaľ bývate na dedine či v pokojnejšom prostredí, pokojne „ostaňte“  pri tehle, ktorá má koniec koncov taktiež výborné vlastnosti, veď nie nadarmo patrí medzi najobľúbenejší stavebný materiál.

A čo okná? Aké zvoliť?

Čo sa týka výberu okien, opäť záleží na vašich preferenciách, aj keď netreba zabúdať na predchádzajúci fakt, keďže situovanie vášho domu je viac než dôležité! Dvere zvoľte jednoznačne hliníkové, keďže len tie sú zárukou stopercentnej bezpečnosti pred „neželanou návštevou“, ale i stability, požiarnej odolnosti a nádherného dizajnu! Ak túžite po vysokokvalitných oknách, ktoré vám vydržia pokojne aj do konca života, siahnite po tých z hliníku. Cenovo výhodnejšie sú plastové okná, ktoré sa vyznačujú kvalitným technickým spracovaním, príjemným vzhľadom a ako bonus je to, že si môžete vybrať z niekoľkých farebných dekorov.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...