19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Zaseknutá garážová brána, naučte satento problém riešiť efektívne

Zaseknutá garážová brána,naučte sa tento problém riešiť efektívne
21/02/2019

Zaseknutá garážová brána,naučte sa tento problém riešiť efektívne

 

Ako sa vyhnúť alebo ešte lepšie povedané, ako opraviť závady garážových brán a ich ovládanie. Samozrejme, že všetko závisí na konkrétnej značke a danom výrobcovi, keďže nie na každú garážovú bránu platí aj rovnaký manuál. Ak sa však chcete vyhnúť zaseknutej garážovej bráne, prípadne vyriešiť túto komplikáciu rýchlo a efektívne, nechajte sa inšpirovať nasledujúcim riadkami, vďaka ktorým to hravo zvládnete aj vy.

 

Problémom môže byť motor, ale nemusí to byť pravda

Ak aj vás trápi zaseknutá garážová brána, v prvom rade je nutné, aby ste našli dôvod vzniku poruchy. Mohla porucha vzniknúť kvôli nepriaznivému počasiu? Stalo sa niečo, čo mohlo poškodiť káble? Skontrolujte, či nedošlo k mechanickému poškodeniu, ktoré ste možno nemuseli spôsobiť ani vy. Medzi najčastejšie problémy spojené s garážovými bránami patria tie, ktoré sú spojené s motorom alebo výpadkom elektrického prúdu. Motorový pohon nemusí pracovať vôbec alebo len čiastočne, nie je správne zapojenie kvalifikovaným elektrikárom.To môže byť spôsobené nekvalitnou odbornou montážou, nespoľahlivými materiálmi či technológiami, ktoré boli pri výrobe a následnej inštalácií garážových brán využité. Že sú vonku obrovské mrazy či naopak, silné horúčavy? Áno, aj to môžu byť ďalšie dôvody, prečo garážová brána zlyhala a jednoducho nefunguje tak, ako by mala.

 

Pohybové senzory môžu reagovať na výkyvy počasia

Vedeli ste o tom, že pohybové senzory garážovej brány môžu reagovať na výkyvy počasia? Ak nefungujú, chybu hľadajte v striedaní teplého a chladného vzduchu, ktorý môže narobiť viac škody ako osohu. Skontrolujte, či sú všetky káble pripojené do elektriny, pretože aj ten najmenší káblik sa môže uvoľniť a odpojiť, čo vám následne spôsobuje tieto nepríjemnosti. Nezúfajte, v čase chladných mesiacov sa garážové brány zasekávajú len ojedinele , kvalitné motory sú napríklad od značky Somfy, no riešenie je pomerne jednoduché.

Na motore nájdite núdzové odblokovanie západky a bránu skúste otvoriť manuálne.

Skontrolujte, či sa pri drážkach a pružinách nenachádzajú nečistoty, ktoré by bránili otvoreniu garáže – ak sú prítomné, dôkladne ich očistite a premažte silikonovým olejom.

Skontrolujte diaľkové ovládanie – môžu byť vybité batérie

Pokiaľ ste skontrolovali všetko a vaša garáž stále nereaguje, a teda je aj naďalej zaseknutá, kontaktujte výrobcu, resp. predajcu, ktorý sa postará o opravu, prípadne zavolajte servis na garážovú bránu. Pamätajte, že pri jej kúpe garážovej brány je nutné všímať si nielen kvalitu prevedenia a funkčné vlastnosti, ale tiež meno predajcu a referencie od ostatných zákazníkov, ktoré nám pri kúpe každopádne pomôžu. Nerobte však zbytočne paniku, zaseknutie garážovej brány nie je nič nezvyčajné a postihne snáď každého, kto ju vlastní. Garážové dvere sú alfou a omegou, a práve preto by mali fungovať bez problémov v každom ročnom období.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...