19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

3 výhody bezkľúčovéhootvárania vchodových dverí

3 výhody bezkľúčového otvárania vchodových dverí
20/01/2023

Bezpečnosť vchodových dverí je možné zaistiť mnohými spôsobmi ako je viacbodové zamykanie, kvalitné zárubne alebo vhodný výber materiálu dverí. Okrem spomínaných prvkov zvýši bezpečnosť a komfort pri otváraní dverí bezkľúčový systém. Zoznámte sa s 3 hlavnými výhodami bezkľúčového otvárania vchodových dverí.

Čo je bezkľúčové otváranie dverí

Otváranie dverí pomocou klasických kľúčov alebo kariet pozná každý z vás. Vďaka vývoju technológií prichádzajú  na trh nové možnosti otvárania nielen vchodových dverí. Trendom posledných rokov sa stáva bezkľúčové otváranie dverí pomocou biometrie, najčastejšie pomocou odtlačkov prstov. Možnosťou je otváranie dverí zadaním číselného kódu. Tento spôsob otvárania dverí je vhodný do každého domu a do polyfunkčných budov. V nekomerčnom sektore bezkľúčové otváranie dverí ocenia predovšetkým rodiny s malými deťmi a seniormi, ktorí kľúče neustále strácajú. Horúcou novinkou je tiež otváranie tvárovou biometriou, nie je nič jednoduchšie, ako sa postaviť pred dvere, ktoré vás rozpoznajú a pustia dnu.

Výhody bezkľúčového otvárania dverí

1. Rýchly prístup do domu

Jednou z výhod bezkľúčového resp. biometrického otvárania vchodových dverí je rýchly prístup do domu. Každému sa občas stane, že kľúče v taške či vo vrecku nie a nie nájsť. Nakoniec ich nájdete na najmenej dostupnom mieste. Podupkávaním pred dverami a hľadaním kľúčov trávi veľký počet ľudí každý deň dlhé minúty. A čo, ak ste kľúče nechali v práci? V tomto prípade je strata času obrovská.

Biometrické otváranie dverí pomocou odtlačku prstu je záležitosťou jednej sekundy. Do šifrovacieho systému zámku je možné nakonfigurovať odtlačky celej rodiny či známych. Systém snímania prstov nie je jedinou možnosťou, ako dvere otvoriť bez kľúčov. K riadiacej jednotke zámku sa môžu pripojiť rôzne systémy inteligentnej domácnosti, cez ktoré si viete dvere otvoriť aj cez aplikáciu v smartfóne.  

2. Vysoká miera bezpečnosti

Bezkľúčové otváranie dverí sa skvele dopĺňa s bezpečnostnými dverami. Biometrické údaje sú najbezpečnejším spôsobom otvárania dverí. Dvere zabezpečené biometrickým zámkom s viacbodovým uzamykaním sa samé uzamknú po pritiahnutí dverí. V oblasti bezpečnosti bezkľúčové zámky odpovedajú triedam RC2 a RC3. Podľa testov patria biometrické systémy medzi najbezpečnejšie a sú vysoko chránené voči vlámaniu. Miera bezpečnosti vašej domácnosti sa zvyšuje aj vďaka tomu, že nehrozí odcudzenie alebo strata klasických kľúčov. Bezkľúčový systém otvárania dverí je odolný voči všetkým poveternostným podmienkam. 

3. Moderný dizajn

V poslednom bode výpočtov výhod bezkľúčového otvárania dverí musíme spomenúť jedinečný dizajn tohto typu zámkov. Svojím vzhľadom sú biometrické zámky ako ušité pre moderné domy. Výborne ladia s preferovanými hliníkovými dverami a doplnkami. Čítačka na snímanie odtlačkov je v profile dverí takmer neviditeľné. Ak sa rozhodnete pre kódový systém otvárania, klávesnica nevyčnieva a plne zapadá do zvyšku dizajnu dverí.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...