19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Hliniková pergola je zárukouceloročnej pohody a romantiky na terase

Hliniková pergola je zárukou celoročnej pohody a romantiky na terase
26/02/2019

Máte rodinný dom a plánujete rozšíriť svoju obývačku alebo kuchyňu o príjemné posedenie v exteriéri? Jednou z možností, ako si môžete užívať terasu nielen v lete, ale počas celého roka je pergola. Dôležité však je vybrať si takú, ktorá vám bude vyhovovať nielen z hľadiska farby a dizajnu, ale napríklad aj údržby. Na výber máte pergoly nielen z dreva, ale aj  hliníka, ktoré sa od seba odlišujú viacerými parametrami. Ešte pred samotným výberom by ste si mali ozrejmiť ich výhody a nevýhody, ktoré budú pre vás rozhodujúce.

Drevo nedokáže odolávať ale hliník áno

Dôležitým bodom je najmä životnosť materiálu, ktorý si zaobstaráte. V prípade dreva nie sú štatistiky tak povzbudzujúce ako pri hliníku. Aj napriek tomu, že sa pri výrobe pergol využíva kvalitné drevo, stále ide o prírodný materiál, ktorý nedokáže odolávať poveternostným podmienkam a a celkovému počasiu. So životnosťou úzko súvisí aj vzhľad, nakoľko treba počítať s tým, že drevo neustále pracuje a už nikdy nebude vyzerať tak, ako keď ste ho kúpili. Ak si chcete v spoločnosti pergoly nerušene užívať na terase dlhé roky, rozhodnúť by ste sa určite mali pre tú z hliníka.

O drevenú pergolu sa musíte starať , hliník je produkt bezúdržbový 

Pozastaviť sa treba aj pri starostlivosti, ktorú si pergola vyžaduje. V prípade drevených sa jej budete musieť venovať o čosi viac ako tej hliníkovej. Ak patríte medzi ľudí, ktorí preferujú skôr produkty s minimom údržby, hliníková perogla splní presne vaše očakávania. Keďže hliník je hliník , netreba ju každý rok celú natierať impregnačným náterom, nakoľko nie je náchylná na výkyvy počasia. Hliníkovú pergolu stačí len poutierať, ktorá prispeje nielen k odolnosti, ale aj trvácnosti materiálu. V praxi to s hliníkovou pergolou funguje rovnako ako s farbou na aute. Kým ju mechanicky nepoškodíte, jej vzhľad sa takmer nikdy nezmení.

Subtilná hliníková pergola 

Výhodou hliníkovej pergoly oproti tej drevenej je aj úspora priestoru, ktorá je žiadaná u mnohých zákazníkov. Veľkosť hliníkových profilov je neporovnateľne subtilnejšia ako drevené hranoly a budete z nich môcť vytvárať štíhlejšie konštrukcie, ktoré nezaberú veľa priestoru. Hliník sa taktiež dokonale hodí k rodinným domom ako napríklad aj okná dvere, ktoré sú postavené v modernom minimalistickom štýle, nakoľko v ňom nepôsobí rušivo. Ak stále váhate, či si zaobstarať na terasu pergolu z hliníka, presvedčiť vás môžu aj pestrejšie možnosti z hľadiska farebného prevedenia konštrukcie. Na trhu sú k dispozícii rôzne farby, ktoré dokážete zladiť napríklad s oknami alebo dverami na vašom dome.

Ďalšou výhodou hliníka, ktorú oceníte je jeho hmotnosť a ľahšia realizácia. Tento druh pergoly nezaťažuje základy domu tak veľmi, ako to robí drevo, ktoré je dvojnásobne ťažšie. Hliníkovú pergolu teda môžete umiestniť aj do priestoru, ktorý má limitovanú nosnosť ako napríklad strešné terasy alebo balkóny.

Grilovačka pod hliníkovou pergolou 

V neposlednom rade treba spomenúť aj bezpečnosť, ktorá je dôležitým kritériom takmer každého výrobku. Keďže je hliník nehorľavý, v prípade grilovania alebo iného ohňa nemusíte mať strach, že sa vám z jednej iskry zapáli celá terasa. Pod hliníkovou pergolou si tak môžete užívať romantický večer plný sviečok bez toho, aby ste mali po ruke hasiaci prístroj. Výhodou takejto pergoly je aj dĺžka jej dodania výrobcom. Kým na drevenú si počkáte aj niekoľko týždňov, hliníkovú konštrukciu vám dodajú omnoho skôr. Oddych na terase tak už nemusíte ďalej odkladať a môžete si ho začať užívať o pár dní. Hliníková pergola je zárukou prežitia romantiky a pohody na terase nielen počas leta, ale aj zimných mesiacov. Pri výbere, ale aj výrobe sa stačí poradiť s odborníkmi, vďaka ktorým dostanete presne to, o čom snívate.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...