19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Hliníkové dvere a sklenenépriečky: 3 tipy pre praktickú domácnosť

Hliníkové dvere a sklenené priečky: 3 tipy pre praktickú domácnosť
07/01/2019

Kto by netúžil po krásnej, ale ľahko udržateľnej domácnosti, plnej svetla a priestoru? Pripravili sme pre vás 3 nápady, ako môžete mať takýto domov aj vy.

1.Hliník: dokonalý materiál do interiéru aj exteriéru

Ak ste zástancom kvalitných a nadčasových kúskov, ktoré vás len tak ľahko neomrzia, hliníkové dvere splnia aj vaše najnáročnejšie požiadavky. Spĺňajú všetky  dôležité parametre, ako je bezpečnosť, nadčasovosť či kvalita.

Investujte na dlhé roky

Cena hliníkových dverí je o niečo vyššia ako plastových či drevených vchodových dverí. Platí však, že investícia sa vám vráti:

Samozrejme, hliníkové vchodové dvere zakúpite aj za výhodnú cenu. Ak nemáte špeciálnu predstavu o dizajne, stavte na jednoduchosť. Aj minimalistické vchodové dvere dokážu nádherne oživiť interiér či exteriér vášho domu.

Ako chránia hliníkové dvere pred dymom a ohňom?

Hliníkové dvere vás okrem zlodejov a vysokých účtov za kúrenie ochránia sčasti aj pred dymom či požiarom. Ide o výhodu, ktorú oceníte najmä v panelákovom byte.

Ako to funguje? Protipožiarne dvere dokážu počas stanovenej doby odolávať extrémne vysokým teplotám, ktoré približne v tridsiatej minúte požiaru dosahujú až 900 stupňov. Navyše sa dajú doplniť dymotesnou úpravou, pri ktorej musia byť dvere umiestnené do zárubne, vybavenej tesnením.

Dvere majú sklenené výplne, ktoré sú zložené z niekoľkých vrstiev so špeciálnym gélom. Jeho úlohou je nielen ochrániť vás pred požiarom, ale aj účinne odolávať nárazom.

Všestranný dizajn

Žiadny iný materiál nedovoľuje precízne vykresľovanie detailov a realizáciu komplikovaných návrhov tak, ako hliník. Ide ruka v ruke s eleganciou a čistotou, čo ocení nejedna domácnosť uprednostňujúca minimalistický, no zároveň nadčasový dizajn.

Na výber máte z neobmedzeného počtu prevedení (klasické dverové dizajny, atraktívne dekoratívne panely) s využitím dekoratívnych, pieskovaných, transparentných či farebných skiel.

Dokonca je k dispozícii aj škála rôznych farebných riešení, čiže v prípade záujmu pre vás  vyrobíme vchodové dvere z hliníka podľa vlastného návrhu. Hliník vám okrem príjemného dizajnu poskytne vyváženú syntézu bezpečnosti, výborné tepelno-izolačné vlastnosti, dokonalé tesnenie a dlhodobú spoľahlivosť. Budú vás chrániť a aby toho nebolo málo, nevyžadujú si ani žiadnu špeciálnu starostlivosť.

Dokonca aj dymotesné protipožiarne dvere môžu byť pekné. Vynikajú nielen prvotriednymi funkciami, ale tiež reprezentatívnym dizajnom, ktorý môžete dokonale zladiť s interiérom a exteriérom svojho domu.

Na výber máte z viacerých farebných prevedení. Ak sa nebojíte experimentovať, môžete zvoliť aj nápadné farby, ako je čierna či červená.

Hliníkové dvere v interiéri

Interiérové dvere používame dennodenne, a preto by ste na ne mali mať zvýšené požiadavky. Ide predsa o niečo, čo vám bude slúžiť niekoľko desiatok rokov.

Hliníkové dvere sa štandardne využívajú ako vchodové dvere, ale majú čo povedať aj v interiéri. V súčasnosti ich nájdete najmä v podnikoch, svoju cestu si však postupne našli aj do domácností.

Uprednostňuje ich čoraz viac ľudí vďaka ich stabilnej konštrukcii a nadčasovému vzhľadu. Pri správnej starostlivosti môžu vydržať desaťročia. Nedeformujú sa a sú maximálne odolné voči nárazom. To oceníte najmä vtedy, ak máte malé deti, prípadne domácich miláčikov.

2. Sklenené priečky: vneste do priestoru svetlo

Špeciálne sklenené priečky dodávajú priestoru výnimočnosť, spájajú ho  a nechávajú ho voľne dýchať. Materiálovo i tvarovo môžu nadväzovať na ostatné interiérové dvere vo vašej domácnosti. Týmto spôsobom priestor nádherne osvetlíte a prevzdušníte.

3.Posuvné dvere: ušetria vám priestor

Viete si predstaviť interiér bytov či rodinných domov bez dverí? Eliminácia otvorových výplní je dnes síce mimoriadnym trendom, no neznamená to, že interiérové dvere nepotrebujeme.

Otázkou ostáva, či je lepšie siahnuť po klasických krídlových dverách, ktoré najmä v menších priestoroch môžu veľakrát prekážať, alebo je lepšie zvoliť posuvné dvere, ktoré dokážu ušetriť množstvo miesta. Tie je možné použiť nielen na prechod medzi izbami, ale tiež ako vstup zo záhrady či terasy.

Posuvné dvere sú obľúbeným riešením aj v kúpeľniach. Pri nich však treba pamätať na zvýšenú vlhkosť. Preto by ste mali klásť dôraz na materiál puzdra. Najlepšie je zvoliť pozinkovaný plech, ktorý je odolný voči korózii.

Podobne ako sklenené steny, aj posuvné dvere dokážu opticky zväčšiť a osvetliť priestor.

Ich výhodou je aj tiché otváranie a bezbariérovosť. Hodia sa do domácností zdravotne postihnutých ľudí či seniorov. Majú taktiež veľmi jednoduché ovládanie.


Dúfame, že sme vás svojím článkom inšpirovali. Ak by ste mali akékoľvek otázky, obráťte sa na nás. Veľmi radi vám odpovieme a poradíme.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...