19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

HPL alebo ABSdverné výplne?

HPL alebo ABS výplne?
03/10/2016

Kúpili ste si nádherné vchodové dvere z plastu, no akosi vám prestali fungovať a nie je možné ich zatvoriť? Treba si uvedomiť, že každý plast je jedinečný a svojimi vlastnosťami sa medzi sebou navzájom odlišujú. Plasty sú rozdielne nielen v cene, dvernom ráme, krídle, ale aj v použitom materiály dverného profilu. Je nesmierne dôležité, aby boli dvere z plastu spracované kvalitne a v prípade vchodových dverí mimoriadne dôkladne! V opačnom prípade vás skôr či neskôr stretnú mnohé nepríjemné komplikácie, ktoré si vyžadujú množstvo opráv, ba dokonca v niektorých prípadoch aj celkovú výmenu dverí za iné!

Nádherný pohľad na novopostavený dom.

Aký je hlavný rozdiel medzi dvernými výplňami – HPL a ABS?

Pri výbere vchodových dverí z plastu, je veľmi dôležité, aby ste zvolili vhodnú dvernú výplň. Tie sa taktiež medzi sebou odlišujú z hľadiska kvality, ale aj iných kritérií, ktoré si stručne vysvetlíme. Ak ste zvolili dvernú výplň HPL, o tieto dvere sa nemusíte báť! Ide o vysokokvalitný laminát, ktorý je známy svojou vysokou životnosťou a odolnosťou. Má nízke hodnoty tepelnej rozťažnosti, čo v praxi znamená, že nezáleží na zmenách teplôt, keďže túto dvernú výplň to žiadnym spôsobom neovplyvní. Taktiež nevadí, ak sú dvere vystavené slnečnému žiareniu alebo sa mechanicky neustále používajú. Nevýhodou je však vyššia cena, no opäť platí, že v prípade vchodových dverí sa šetriť určite neoplatí. Čo sa týka ABS výplne, je akýmsi štandardom plastových vchodových dverí. Môže vás presvedčiť kvôli nízkej cene, ale i odolnosti voči zmenám teplôt. Medzi nevýhody však patrí nižšia stabilita a vyššie riziko poškodenia pri použití farebných dekorov. Je teda na vašom zvážení, ktorej z dverných výplní dáte prednosť, no HPL dverná výplň je jednotkou na trhu, ktorú uprednostňuje najviac klientov!

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...