19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Vchodové dvererobia klučka a pánty

Vchodové dvere robia klučka a pánty
25/02/2019

Žiadna stavba na svete neexistuje bez toho, aby nemala dvere alebo okná. Ak by týmito vecami nedisponovala, nielenže by do nej neprúdilo svetlo a vzduch, ale ani by sme sa do nej nemali ako dostať. Vchodové dvere preto nie sú len voľbou, ale nevyhnutnosťou, bez ktorej sa nedá žiť. Ich výber predstavuje množstvo rozhodnutí, ktoré si uvedomíme až v momente, keď ich potrebujeme kúpiť.

Veľkosť dverí farba a dizajnové klučka a madlo

Nejde pritom len o ich veľkosť jednokrídlové alebo dvojkrídlové dvere a farbu, ale aj o dôležitejšie veci z pohľadu funkčnosti, údržby, materiálu alebo dokonca doplnkov. Aj maličkosti ako napríklad kľučka alebo pánty vedia urobiť z dverí úplne iný kúsok, aký ste si predstavovali. Výberu všetkých komponentov by ste mali venovať dostatok času a pozornosti, pretože dvere sú vstupnou bránou do vašej domácnosti.

Dizajn a kvalita , hliník je kvalita, plast je cena

Zaujať by pri tom nemali len zvnútra, ale aj zvonku, kde sú na očiach mnohým ľudom. Je jasné, že ich dizajn a bezpečnosť v neposlednom rade by mal byť prispôsobený mnohým veciam naokolo a to najmä štýlu alebo farbe domu. V prípade, že tento faktor podceníte, môžete výber dverí neskôr poriadne ľutovať, výber správnych dverí a farby je dôležitým aspektom. Z pohľadu materiálu máme na výber taktiež množstvo variácií, no najobľúbenejšou voľbou u ľudí plastové vchodové dvere. Dôvodom je nielen jeho bezkonkurenčná cena. Plast ako materiál je vhodný aj pre nenáročnú stavbu, kde je požiadavka "atraktívnej ceny" a nie je požiadavka na bezpečnosť.Ak požadujete kvalitu odporúčame jasnú voľbu hliníkové vchodové dvere spĺňajú vysoké štandardy a kritériá, práve hliník je neustále veľmi žiadaný z dôvodu bezproblémovej funkčnosti a kvality

Bezpečnosť

Dôležitou otázkou je aj bezpečnosť domácnosti z pohľadu dverí, ktorú dnes požaduje väčšina zákazníkov. Nejde pri tom len o zabezpečenie pred krádežou, ale napríklad aj dvere ako ochrana proti požiaru. Tento parameter je žiadaný najmä v bytových domoch, kde je riziko vami nezavineného požiaru omnoho vyššie. Dôležitý je ale aj celkový bezpečnostný systém, ktorý dokáže spĺňať aj tie najvyššie stanovené požiadavky ľudí.

Presklené alebo plné? 

Mnohí zákazníci dnes preferujú dvere, ktoré majú nie plnú, ale sklenenú výplň. Možností, ako v dnešnej dobe prispôsobiť dvere je naozaj veľa a preto ich viete jednoducho zladiť nielen ku klasickým domom, ale aj k moderným stavbám. O tom, koľko skiel a v akej veľkosti budete mať na hlavných dverách rozhodujete vy sami a každý dobrý výrobca vám aj v tejto požiadavke rád vyjde v ústrety.

Klučky, pánty, a madlo

Nezabúdajte však na to, že vybrať si budete musieť aj z kľučiek a pántov, bez ktorých by ste dvere nedokázali používať. Tento výber určite nepodceňujte, nakoľko práve kľučka a pánty sú detailmi, ktoré v konečnom dôsledku robia dvere naozajstným kúskom domova. Najlepšou voľbou z pohľadu materiálu je nerez, ktorá síce stále nie je najpredávanejšou, no o to viac vás milo prekvapí. Okrem toho, že budú vaše pánty a kľučka z tohto materiálu vynikať príťažlivým a nenásilným dizajnom, dovolia zažiariť aj ostatným prvkom naokolo. Keďže všetky vchodové dvere prichádzajú do pravidelného kontaktu s rôznymi poveternostnými podmienkami, nerez je voči nim dokonale odolná. Vďaka jej pevnosti vás dvere taktiež dokážu dokonale ochrániť aj pred vlámaním a môžeme o nej povedať, že je ideálnym spojením medzi dizajnom a vysokou kvalitou.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...