19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Kde použiťzrkadlové sklá?

Kde použiť zrkadlové sklá?
07/06/2016

Tak ako všetkého, aj typov skiel je v dnešnej dobe nespočetne veľa, vďaka čomu si vyberie každý, aj ten najnáročnejší zákazník. Zaujímavým typom sú aj tzv. zrkadlovky. Aké sú ich vlastnosti a kde je vhodné ich použiť?

Čo to vlastne zrkadlové sklá sú?

Zrkadlové alebo aj reflexné sklo slúži na odrazenie slnečného žiarenia. Z vnútornej strany je takmer priehľadné a z vonkajšej získava zrkadlový efekt. Ten vzniká nanášaním kovového povlaku, čím sklu dodáva odolnosť a stabilitu. Výhodou je, že zrkadlové sklo obmedzuje prienik tepelnej zložky slnečného žiarenia do interiéru, čím sa napríklad znižujú náklady na klimatizáciu alebo sa obmedzuje používanie žalúzií. Napriek tomu, že tepla preniká menej, svetelná priepustnosť ostáva vysoká. Inak povedané, reflexné sklo pohlcuje a odráža teplo zo slnečného žiarenia, ale svetlo filtruje kvôli zníženiu odrazov.

Využitie v praxi

Vďaka spomenutým vlastnostiam sa reflexné sklá používajú najmä v obchodných priestoroch, kanceláriách, priemyselných budovách či nákupných centrách. Keďže ich funkciou je vytvoriť zrkadlový efekt z exteriérovej strany a zabrániť teda pohľadu dovnútra, v bytoch či domoch sa využívajú zriedkavejšie. Je to najmä v prípadoch, keď je dom na príliš viditeľnom mieste a majitelia si chcú súkromie chrániť bez použitia žalúzií či roliet, kvôli ktorým by prišli o časť prirodzeného svetla.

Veľké presklené plochy sú IN, prečo ich neošetriť zrkadlovými sklami?

Rôzne farebné prevedenia

Zrkadlové sklá majú špeciálne vlastnosti a využívajú sa preto v špecifických prípadoch. Ich farebných prevedení môže byť viac, samozrejmosťou sú bezfarebné sklá, ktoré sa používajú pri všetkých oknách, ale vyrábajú sa aj hnedé, šedé, grafitové, zelené a modré. Čím sú však tmavšie, tým menej svetla prepúšťajú, a tak treba pri ich výbere zohľadniť aj tento faktor. Je totiž možné, že počas sychravých dní sa dovnútra dostane minimum slnečných lúčov a bude teda potrebné častejšie svietenie. Ak je však súkromie na prvom mieste a jeho ochrana prostredníctvom roliet či žalúzií sa vám príliš nepozdáva, použitie reflexných skiel, aj napriek strate istého množstva svetla, môže byť vhodným riešením.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...