19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Hranaté plastové oknámôžu vyzerať ako hliníkové

Hranaté plastové okná môžu vyzerať ako hliníkové
18/03/2019

Dobrá voľba je jednoznačne hliník čo sa týka kvality 

 

Výber okien patrí k jedným z najťažších rozhodnutí, ktoré sa týkajú bývania. Keďže okná nekupujeme každý rok a chceme, aby nám vydržali aj niekoľko desaťročí, ide o dlhodobú investíciu, ktorú si treba veľmi dobre premyslieť. Možno sa práve vy chystáte vymeniť vaše staré okná alebo plánujete stavbu rodinného domu, ktorého súčasťou bude niekoľko okien. Rozhodovanie o ich kúpe by ste však v žiadnom prípade nemali podceniť a mali by ste mu venovať dostatok pozornosti a času. Nejde pri tom len o veci ako farba alebo veľkosť, ale aj o funkčnosť a detalily a kvalitu výrobkov a montáže, jednožnačne sú hliníkové okná a dvere top produktom.

Cena alebo kvalita, hliník je trendom budúcnosti

Rozhodujúcim faktorom pre mnohých zákazníkov je v prvom rade cena, ktorá musí spĺňať ich očakávania. Podľa požiadaviek sa potom ľudia rozhodujú nad materiálom, z ktorého si okná zaobstarajú. Ak by sme si porovnali materiál z pohľadu ceny, môžeme jednoznačne povedať, že najlacnejším na trhu sú stále plastové okná a dvere, no nemusí to byť pravda vždy za každých okolností. Plastové okná sú najpredávanejší a najobľúbenejší nielen vďaka cene, ale aj funkciám, ktoré zákazníkom ponúka. Reči o tom, že plast už dávno nie je moderný alebo funkčný ne musia byť pravdivé, nakoľko spokojnosť zákazníkov sa spochybniť nijako nedá. Samozrejme kvalitejší material je hliník, s ktorím viete výjsť v ústrety architektonickým a dizajnerskym trendom, všetko závisí najmä od kvality materiálu a schopnosti výrobcu, ktorý dané okenno dverné systémy vyrába.

Vysoko kvalitný hliník, ale ani plast nie na zahodenie

V súčasnosti sú zákazníci ktorý preferujú kvalitu a funkčnosť ktorá je pri hliníku základ, ale aj vzhľad okien. Výbornou voľbou pre nich je práve hliník, ktorý je nielen originálny, ale aj vysoko kvalitný. Plast je síce cenovo dostupnejší, je vysoko odolný voči vonkajším vplyvom počasia a má dobré tepelné vlastnosti, no po dizajnovej stránke môžeme povedať, že je skôr všedný a nedokáže nijako extra zaujať. Práve to je dôvod, prečo sa ľudia rozhodujú aj pre iné materiály, ako je spomínaný plast. Hliník sa v rámci svojich vlastností vyznačuje ľahkosťou, pevnosťou, ale aj odolnosťou, čo sú tepeľnoizolačné vlastnosti pri najnovších hlinikových systémoch sú porovnateľné s tými plastovými. Okrem toho hliník ako materiál dodá vašej stavbe moderný a dôstojný nadčasový dizajn, ktorý sa pri väčšine plastových okien nedá ani porovnať. Okná z  hliníkového profilu sú vhodným riešením najmä pre tých, ktorí požadujú veľké presklené plochy a neprekonateľnú životnosť, na ktorú sa môžu spoľahnúť počas dlhých rokov.

Hranaté plastové okno, na výzor skoro ako hliník

Ak sa však nenachádzate v situácii, že by ste si po ekonomickej stránke mohli hliníkové okná dovoliť, zaobstarajte si plastové. Vďaka tomu, že plast disponuje obrovský množstvom farebných variácií si ich môžete prispôsobiť tak, že budú vyzerať ako by boli okná z hliníka. Ich nespochybniteľnou výhodou sú aj možnosti prevedenia v rôznych tvaroch a teda to, že ich dokážete prispôsobiť rôznym otvorom v stenách. Výrobcovia sa snažia čoraz viac vyhovieť zákazníkom a preto sa v súčasnosti dajú vyrobiť rôzne plastové okná podľa vašich predstáv, ale pri výbere okien z plastu s veľkosťami musíme byť na pozore, čo pri hliníku nám vôbec nehrozí. Ak teda túžite po hliníkových oknách najmä kvôli dizajnu, lacnejšou alternatívou sú pre vás aj tie z plastu. Na prvý pohľad medzi nimi nenájdete rozdiely ak budete mať hranaté plastové okná vy a ani ľudia, ktorí pôjdu okolo. Vďaka tomuto riešeniu môžete mať okná s výzorom hliníkových, no za cenu tých plastových, samozrejme hliníkové okná prinašajú zásadne lepšiu funkcionalitu ako aj technické parmetre.

 

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...