19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Hliníkové okná prepasívne domy

Hliníkové okná pre pasívne domy
04/03/2019

Hliníkové okno je správny výber pre Vašu novostavbu 

 

V súčasnosti patria hliníkové okná medzi najkvalitnejšie a najžiadanejšie okná spomedzi všetkých okien, ktoré môžete bežne nájsť na trhu. Niet sa čomu diviť. Práve hliník, ktorý prechádza náročnou úpravou, je v stavebníctve veľmi obľúbený, a to hneď z viacerých dôvodov. Vyznačuje sa absolútnou pevnosťou, výbornými tepelno-izolačnými i zvukotesnými vlastnosťami, no okrem toho je dizajnové prevedenie hliníkových okien natoľko prepracované, že očarí aj tých najnáročnejších klientov.

Prvotriedna kvalita, ktorá Vás očarí

Hliníkové okná sú najčastejšou voľbou pre novostavby, a to najmä z dôvodu ich pevnosti i prvotriednej životnosti. Totiž, pri správnej starostlivosti vám vydržia pokojne aj do konca života. Okrem toho nedochádza k nepríjemným deformáciám okien, ku ktorým môže dochádzať pri nekvalitných plastových oknách zakúpených za podozrivo nízku cenu. V porovnaní s plastom má hliník  vyovnané tepelno-izolačné vlastnosti, no treba dodať, že hliník ako materiál vydrží niekoľko desiatok rokov bez známok opotrebenia.

Subtylné krídla a rámy, skryté kovanie

Okenné rámy vyrobené z hliníku sa vyznačujú neuveriteľnou ľahkosťou a štíhlosťou. Nízka hmotnosť a tuhosť okenných rámov ušetrí nielen energiu montážnych technikov, ale tiež stavebnú konštrukciu. Okrem toho sa počas výroby hliník veľmi jednoducho tvaruje, čiže nezáleží na tom, či sú okná oblúkové alebo kruhové, rámy je možné prispôsobiť.

Presvetlený interiér oceníte aj v novostavbe

Ak ste sa rozhodli pre montáž hliníkových okien do pasívneho domu, v tomto prípade oceníte dostatok svetla v interiéri, a to vďaka rámom a sklenenej výplni, ktorá je väčšia ako v prípade plastových okien. Že túžite po obrovskom presklenom okne? Dajte prednosť hliníkovým systémom, ktoré aj napriek svojej štíhlosti unesú väčšiu váhu ako trebárs drevo alebo plast. Dokonca je možné vyrobiť hliníkové okná atypických rozmerov, čiže fantázií sa medze nekladú ani v tomto smere.

Starostlivosť o hliník, bez starostí 

Čo sa týka starostlivosti o materiál akým je hliník, o tú nemusíte mať žiadne obavy. Totiž, v porovnaní s drevom, hliník nevyžaduje špeciálnu starostlivosť, takže nátery či lakovanie „ostanú“ bokom. Stačí, ak rámy z času na čas pretriete mäkkou handričkou namočenej v mydlovej vode, vďaka čomu bude zanechaný lesk a čistota okna. Raz ročne spravte dôkladnejšiu kontrolu a uistite sa, či okná správne tesnia a kovanie funguje tak, ako má. Pravidelnou kontrolou totiž predlžujete životnosť okien. Ak by ste náhodou narazili na nejaký nedostatok, neváhajte a okamžite kontaktujte predajcu, resp. výrobcu, ktorý vám pomôže daný problém čo najskôr vyriešiť.

Na záver treba dodať, že aj keď je investícia do hliníkových okien o niečo vyššia, netreba sa týmto faktom nechať odradiť. Ide totiž o produkt, ktorý vám bude slúžiť po celú dobu života.

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...