19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Plast jehorľavý?

Plast je horľavý?
22/08/2016

Ako už isto viete, tak ako väčšina organických látok, aj plast patrí medzi materiály horľavé a môžu prispievať k šíreniu požiaru, ale ako to je v prípade plastových okien? Z tohto dôvodu je nutné informovať sa o požiarnej bezpečnosti plastov pri ich používaní a prijímať účinné opatrenia. Aby sme dokázali posúdiť aké požiarne nebezpečenstvo plast môže spôsobiť, je dôležité skúmať jeho technické charakteristiky. Na základe týchto charakteristík môžeme zistiť, ako sa plast chová pri vzniku i počas priebehu požiaru.

Plastový profilový systém určite nie je ľahko horľavý!

Vo všeobecnosti platí, že plast patrí medzi ľahko horľavý materiál, ale v prípade plastových okien sa využíva samohasiaci efekt. Aby sme zistili ako sa v skutočnosti správa, uskutočňujú sa rôzne štandardné skúšobné metódy, ktorými sa posudzuje plast. Medzi tieto metódy patrí výber konkrétnej podmienky z praxe, pričom odborníci skúmajú chovanie plastu z hľadiska požiarnej bezpečnosti. Aj napriek tomu, že plast je materiálom horľavým, je v prípade okien i dverí veľmi obľúbený a skutočne aj bezpečný.

Novodobé plastové okná sú viac než bezpečné.

Môže to byť spôsobené predovšetkým prijateľnou cenou, ale aj výbornými vlastnosťami ako je vysoká tepelná izolácia, odolnosť voči vlámaniu i pevnosť celej konštrukcie. Treba dodať, že dnešné plastové okná i dvere sú robené tak, že ich horľavosť je minimálna, čiže sa nie je čoho obávať. Pochopiteľne, že v niektorých domoch či budovách, kde je zvýšené riziko vzniku požiaru je nutné siahnuť po protipožiarnych dverách, no ak bývate v paneláku či v nízkoenergetickom dome, nebojte sa siahnuť po plastových oknách a dverách. Ide o materiál mimoriadne kvalitný, ktorý sa dá dokonca vybrať z rôznych farebných prevedení.

Poraďte sa

Asi však netreba pripomínať, že pred samotnou kúpou je najideálnejšie poradiť sa so skúsenými pracovníkmi, ktorí vám pomôžu pri vašom výbere. Plastu sa však už dnes netreba obávať, veď ide o jeden z najpopulárnejších materiálov v stavebníctve!

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...