19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Ktorétesnenie je lepšie?

Ktoré tesnenie je lepšie?
19/10/2016

Extrudované alebo vkladané?

Pokiaľ vlastníte plastové okná, veľa krát sa zákazníci sťažujú na nesprávne tesnenie. Pokiaľ máte pocit, že ani to vaše tesnenie nie je stopercentné, nie je nič jednoduchšie ako ho vymeniť za nové, resp. ho opraviť. To isté platí aj v prípade, že vlastníte iné okná ako práve tie z plastu. Tesnenie rozlišujeme na extrudované alebo vkladané, čiže neextrudované. Aký je medzi nimi vlastne rozdiel?

Ktoré tesnenie si vybrať?

Tesnenie, ktoré sa uskutočňuje zváraním, sa využíva pri tých najlacnejších oknách, čo sú teda plastové. Ide o rýchly a jednoduchý spôsob tesnenia, no nie tak výhodný. Problémom je, že tesnenie je nepružné a teda ani nevykonáva svoju hlavnú funkciu. Aby výrobcovia znížili náklady, nakupujú profily s naextrudovaným tesnením, ktoré sa vtláča do plastového profilu ešte pri jeho samotnej výrobe.

Vkladané tesnenie tých najlepších okien.

Bohužiaľ okná ani v tomto prípade správne netesnia a vzduch sa veľmi ľahko dostáva do interiéru. To je najmä počas zimných mesiacov obrovský problém, keďže okná neplnia svoju základnú funkciu. Dokonca v niektorých prípadoch dochádza aj k roseniu okenných rámov, čo taktiež asi nikto neocení. Tento spôsob tesnenia sa vyberá predovšetkým do skladov, garáží či priestorov, kde nie je až taký veľký rozdiel medzi vonkajšou a vnútornou teplotou. Vkladané tesnenie je celoobvodové tesnenie, ktoré je do rámu ručne vkladané. V rohoch je ohnuté podľa tvaru drážky, čím sa stáva tesnenie pružné a poddajné v porovnaní s predchádzajúcim typom. V tomto prípade sa nemusíte báť prenikaniu tepla z interiéru, rosenia okenných rámov či ďalších problémov spojených spravidla s nesprávne zvoleným tesnením.

Tak už aj vy viete, ktoré tesnenie si vybrať? Vkladané tesnenie je tou správnou voľbou, ktorú určite neoľutujete! Neváhajte osloviť špecializovanú firmu a dohodnúť sa na detailoch.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...