19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Malé aleboveľké presklenie?

Malé alebo veľké presklenie?
21/06/2016

Malé, alebo veľké presklené plochy?

Rozhodnutie o kúpe nových okien nie je jednoduchou záležitosťou. Okná si vyberáme na mnoho rokov a je veľmi dôležité posúdiť nielen ich esteticky prínos, ale predovšetkým kvalitu, životnosť i fyzikálne vlastnosti. Ide o investíciu, ktorá obnáša stavebné úpravy. Pokiaľ si však zvolíte menej kvalitné a rozhodnete sa na oknách či dverách šetriť, skôr či neskôr sa objavia prvé problémy. Ak vlastníte pasívny dom, množstvo ľudí v tomto prípade siaha práve po veľkom fixnom presklenení, čo vyzerá skutočne veľmi pekne. Máte nádherný výhľad na okolie a nezáleží na tom, aké je práve ročné obdobie. Či je zima alebo leto, denno-denne sa môžete z tepla domova kochať prírodou a okolitou zeleňou. Netreba však pripomínať, aké výhody prinášajú tieto okná. Čo však nastane, ak vám praskne sklo? Ide predsa o rozmerné presklenie a ak dôjde k jeho poškodeniu, ba k prasknutiu skla, vtedy zistíte, prečo bolo dôležité siahnuť po spoľahlivom architektovi.

Veľké priestranné presklenia zaručujú nádherný výhľad.

Niet nad výborného architekta

Treba dodať, že aj tie najkvalitnejšie sklá môžu v prípade rôznych fyzikálnych javov prasknúť. Bohužiaľ to v niektorých prípadoch neovplyvníme a aj keď je tento jav zriedkavý, netreba sa spoliehať na to, že práve vy budete tou výnimkou a nikdy nebudete musieť riešiť takýto problém. Z tohto dôvodu je dôležité ešte pred samotnou výmenou okien vybrať si takého architekta, ktorý bude skutočne myslieť na všetko a správne navrhne rozmery okien i dverí! Veď ako inak by ste preniesli prasknuté sklo, keď nie cez dvere? Mnoho ľudí má však problém s tým, že má príliš malé dvere, resp. rozmery nie sú dostatočne veľké na prenesenie skla a v tomto prípade dochádza k výraznému problému. Ak si aj vy túžite dať namontovať veľké fixné okná, teda presklenie, siahnite po spoľahlivom výrobcovi, ktorý má nielen výborné meno na trhu, ale bude myslieť naozaj na všetko a v prípade vzniku možných problémov vám pomôže, ako tieto nezrovnalosti vyriešiť čo najlepším a najefektívnejším spôsobom – jednoducho, rýchlo a bezproblémovo.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...