19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Plastové okná dostarších domov

Plastové okná do starších domov
05/06/2018

Plastové okná do starších domov? 5 dôvodov, prečo sa toho nebáť

Plastové okná patria v súčasnosti medzi najpredávanejšie okná na slovenskom, ale i zahraničnom trhu z dôvodu cenovej dostupnosti a výbornej kvality. Okná vyrobené z plastu vydržia aj niekoľko desiatok rokov, pochopiteľne, pri správnej a dôkladnej starostlivosti. Sú ideálnou voľbou do rodinných domov, bytov, ba dokonca i starších stavieb.

1.Výborná bezpečnosť

Výmena starých okien za plastové okná je štandardným riešením mnohých domácností. Plastové okná disponujú moderným celoobvodovým kovaním, ktoré zaisťuje bezpečnosť pred vlámaním.

Aby bola bezpečnosť predovšetkým starších stavieb na prvotriednej úrovni, vhodné je použitie bezpečnostných skiel i zaistenie nadštandardného počtu istiacich bodov.

Plastové okná vynikajú taktiež výbornými izolačnými schopnosťami. Miera izolácie závisí tiež od vlastností zvoleného skla, vďaka čomu je zaistený tepelný komfort počas celého roka. To opäť platí i v prípade inštalácie plastových okien do starších domov, v prípade ktorých je nutné zvýšiť bezpečnosť i tepelnú izoláciu.

2.Cenová výhodnosť plastových okien

Zákazníci si obľúbili plastové okná z dôvodu ich nízkej ceny v porovnaní s hliníkovými či drevenými oknami. Pri kúpe je však nutné zvážiť predajcu, resp. výrobcu plastových okien, a teda nenechať sa nalákať na podozrivo nízke ceny, čo by sa skôr či neskôr odzrkadlilo na životnosti okien.

Základom je, aby plastové okná výborne tesnili a zároveň boli vyrobené z kvalitných materiálov podľa platných noriem.

3.Trojsklo – dobrá energetická úspornosť

Trojsklo sa vyznačuje výbornými tepelnými a izolačnými vlastnosťami, keďže úniky tepla cez presklenú plochu sú nižšie až o 45 %. Ide o veľkú výhodu oproti dvojsklu. Okrem toho je trojsklo vhodnou voľbou všade tam, kde je veľký hluk, čiže práve do bytov a domov v centre mesta.

Ďalšia výhoda je aj to, že v prípade trojskla dochádza k nižšiemu ochladzovaniu vnútorného skla, čiže riziko rosenia okien je minimálne. Ak sa snažíte dosiahnuť izoláciu celého domu, potrebujete znížiť úroveň hluku z vonkajšieho okolia a mieru slnečného žiarenia, trojsklo je ideálnou voľbou.

4.Plastové okná a ich vplyv na zdravie – aká je skutočná pravda?

Ľudia, ktorí trpia alergiami, reumou či sú náchylní na prievan, jednoznačne ocenia kvalitné okná vyrobené z plastu. Tie totiž výborne udržujú teplo v interiéri, čiže neprefukujú. Môžu sa tiež pochváliť prvotriednym tesnením, čo oceníte najmä v chladnom zimnom období.

Ak sa pýtate, či sú plastové okná zdravotne závadné, odpoveď znie: „nie“! Plastové okná sú totiž vyrábané na základe prísnych noriem, čiže materiály, ktoré sú pri ich výrobe používané, prešli viacerými kontrolami. Teda je možné jednoznačne povedať, že zdraviu škodlivé nie sú.

Nedochádza k vzniku nepríjemných plesní, ktoré dokážu vyvolať chronické choroby.  Avšak v tomto prípade je nutné myslieť na kvalitne odvodenú montáž, ktorá je veľmi dôležitá.

5.Typ otvárania podľa vašich požiadaviek

Typ otvárania plastových okien je možné zvoliť na základe vašich preferencií, čiže prispôsobiť a napasovať konkrétnemu štýlu budovy, v ktorej budú okná umiestnené.

Môžete zvoliť pevné zasklenie, otváravé, sklopné či otváravo-sklopné okno, ktoré je jedným z najpreferovanejších typov otvárania. Ďalej je možnosť voľby výklopného či otáčavého okna, avšak je nutné zvážiť to, koľko voľného priestoru sa nachádza v okolí okna.

Na záver treba dodať, že už dávno neplatí, že plastové okná sú výhradne biele. Biela je síce nadčasová a univerzálna farba, ktorou rozhodne nič nepokazíte, no ak sa rozhodnete pre modrú, hnedú či šedú, žiaden problém.

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...