19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Plastové vs. hliníkové dvere: 5dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre hliníkové

Plastové vs. hliníkové dvere: 5 dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre hliníkové
05/09/2018

Rozhodli ste sa pre kúpu nových vchodových dverí? Ak sa neviete rozhodnúť, či zvoliť plastové alebo hliníkové dvere, nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi radami. Prečo je hliník jednotkou na trhu?

Dvere sú dominantou a zároveň zárukou prvotriednej domácnosti. Ak by ste výber dverí zanedbali, skôr či neskôr by ste ich výber oľutovali, a to najmä z dôvodu nedostatočnej kvality či ochrany voči nástrahám vonkajšieho okolia.

Špecifické vlastnosti plastu

Plast, ako jeden z najznámejších materiálov, si získal obľubu vďaka svojej vysokej kvalite i pomerne dlhej životnosti. Je vhodný do nepriaznivých poveternostných podmienok, keďže je v podstate bezúdržbový.

Avšak čo sa týka dizajnu, na výber nemáte z príliš veľa možností, keďže dvere vyrobené z plastu sú pomerne jednoduché a nie je s nimi možné veľmi experimentovať. Ak by ste siahli po plastových dverách od neovereného predajcu, behom krátkej doby by ste mohli spozorovať zvýšenú citlivosť na zmeny teplôt. Dvere by sa dokonca rýchlo opotrebovali kvôli veľmi krátkej životnosti materiálu.

Špecifické vlastnosti hliníku

Hliník je unikátny materiál, ktorý je jedným z najkvalitnejších spomedzi všetkých materiálov využívaných v stavebníctve. Je to súčasne jeden z najpoužívanejších materiálov. Je vhodný najmä do novostavieb a všade tam, kde dochádza k vysokej záťaži.

Hliníkové dvere sa vyznačujú neobmedzenými dizajnovými možnosťami, minimálnou údržbou a prvotriednou životnosťou, ktorá sa môže pri správnej starostlivosti vyšplhať až na niekoľko desiatok rokov. Keďže hliníkové dvere sú vhodnou voľbou do serióznych, ale i honosných objektov, na svoje si prídu milovníci nadčasového štýlu.

5 dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre hliník

Moderné spracovanie

Na výber máte zo širokej ponuky odtieňov, dekorov a povrchových úprav. Vďaka nim môžete mať vchodové dvere, ktoré budú dokonale ladiť s interiérom, ale i exteriérom vášho domu.

Výborná stabilita

Ďalším dôvodom, prečo sa oplatí investovať do vchodových dverí vyrobených z hliníka je o stabilita a spoľahlivosť tohto materiálu. Hliník taktiež odoláva mechanickému poškodeniu, ale i rôznym vplyvom vonkajšieho prostredia. Okrem toho sú dvere maximálne odolné voči vlámaniu, takže v čase vašej neprítomnosti sa nemusíte obávať „neželanej návštevy“.

Vysoké hodnoty tepelnej izolácie

Hliníkové dvere pomáhajú šetriť energiu, a teda náklady vynaložené za vykurovanie. Tieto vlastnosti oceníte najmä v prípade, ak žijete v novostavbe.

Prvotriedna životnosť

V porovnaní s plastom, ktorý vydrží len niekoľko rokov, sa môže hliník pochváliť životnosťou niekoľkých desiatok rokov. Investícia sa teda oplatí aj z  hľadiska pohodlia, keďže vchodové dvere tak skoro vymieňať nebudete.

Protihluková ochrana

Vysoká zvuková izolácia je piatym dôvodom, prečo sú vchodové dvere vyrobené z hliníku voľbou číslo jeden pre mnohé domácnosti žijúce vo veľkomestách. Zabudnite na ruch z vonkajšieho okolia a začnite si užívať pokojné a ničím nerušené chvíle s vašimi blízkymi.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...