19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Predsadená montážokien a dverí

Predsadená montáž okien a dverí
20/11/2020

Výber materiálu i spôsobu montáže okien a dverí by ste mali poriadne zvážiť. Okná a dvere vedia pomôcť k energetickej úspore, ale aj poriadne zatriasť s rodinnými výdavkami na energie. Ak chcete, aby váš dom dosahoval minimálne teplotné straty a bol nízkoenergetický, vsaďte na predsadenú montáž okien a dverí. Tento spôsob montáže je vhodný do novostavieb a domov po rekonštrukcii, ktoré prešli zateplením.

Čo znamená predsadená montáž

Predsadená montáž všetkých otvorov v dome je jedným zo spôsobov osadenia okien a dverí na dvojvrstvové murivo. Predsadená montáž je vhodná pre všetky druhy okenných profilov a rámov dverí – drevené, plastové i hliníkové. Tento špecifický spôsob montáže sa dá, pri splnení určitých technických parametrov, aplikovať aj pri veľkorozmerných oknách alebo posuvných dverách. Ide vlastne o montáž na stenu, ktorá sa skladá z nosnej steny a masívnej zateplenej časti. Práve zateplená časť domu znamená problematické napojenie izolácie okien a dverí na nosnú konštrukciu, čím vznikajú energetické úniky. Okná a dvere zasadené do hĺbky muriva znamenajú taktiež teplotné straty, ktoré by ste mohli získať zo slnečnej energie. Predsadená montáž tieto problémy vyriešila a prináša okrem toho ďalšie výhody. Okná a dvere nezasadené hlboko do muriva sa podieľajú na celistvosti vizuálnej podoby domu.

Aké výhody má predsadená montáž


Odolnosť a tepelná izolácia

Predsadenou montážou otvorov v dome zaistíte oknám i dverám potrebnú odolnosť voči poveternostným podmienkam. Zároveň získajú stabilitu aj v prípade veľkorozmerných plôch. Predsadená montáž zabezpečí dostatočnú izoláciu bez tepelných mostov v miestach ukotvenia okien či dverí. Tento benefit predsadenej montáže je dôvodom prečo sa využíva pri výstavbe pasívnych a nízkonergetických domov. Okná a dvere montované inovatívnym predsadeným spôsobom enormne znížia spotrebu energií v dome a spĺňajú najvyššie tepelné požiadavky.

Stabilita a znižovanie vlhkosti

Predsadené okná neohrozí vplyv počasia, teplotné výkyvy a klimatické javy. Veľa domácností má problémy s vlhkosťou v miestnostiach a tvorbou plesní. S predsadenou montážou sa eliminujú riziká pôsobenia vlhkosti na minimum. Vlhkosť neprenikne cez pripojovacie škáry a ani sa v nej nenahromadí. Nedochádza ku kondenzácii vodnej pary v miestach spojov, ktoré sa často pohybujú na hranici rosného bodu. Pri predsadenej montáži sa využíva na spojenie tepelnoizolačný materiál, ktorý roseniu zabráni.

Moderný dizajn a svetelný faktor

Predsadené okná a dvere vyzerajú veľmi trendovo a moderne. Nenarúšajú vonkajší dizajn stavby a hlavne nepotrebujú pri montáži zásah do interiérovej časti. Cez okná namontované predsádzaním sa do vnútorných priestorov dostáva viacej svetla. Okná sú zasadené priamo do fasády a vďaka tomu nestrácajú svetelné výhody. Viac svetla v dome znamená menej svietenia vo večerných hodinách. Zároveň solárna energia znižuje nutnosť vyhrievania domu.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...