19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Montáž na paropáskyalebo expanzné pásky

Montáž na paropásky alebo expanzné pásky
09/04/2019

Paropásky alebo expazné pásky

Parozábrana funguje tak, že bráni prenikaniu vlhkosti, predovšetkým dažďovým a snehovým zrážkam, ktoré sú žiaľ nevyspytateľné. Zároveň umožňuje voľnému „odchodu“ vlhkosti, ktorá sa v dome tvorí jednak každodennou činnosťou akou je pranie, sušenie, varenie, sprchovanie a zároveň odparovaním vlhkosti zo stavebných hmôt smerom von.

Rozdiely medzi páskami s parozábranou interier-exterier a expaznými páskami s integrovanou parozábranou. Pásky s parozábranou môžu po montáži sa odliepať kvôli neprilnavosti na omietku alebo tehlu ak dôjde k odliepaniu paropásky, treba použiť použiť aplikátor na lepšiu prilnavosť, ďalej je dobré vyhotovyť presné otvory a vyrovnať špalety a tým sa môže zábrniť odliepaniu paropásky.  Montáž len na samostatná PU pena nie UV stabilná a môže nastať aj k degradácii peny, treba aj spomenúť aj že pásky s parozábranou ( paropásky paropriepustné a paronepriepustné ) treba zakryť so zatepľovacím systémov XPS alebo EPS prípadne minerálnou vlnou a pripojovaciu škáru zakryť do 2 mesiacov od montáže. Expazné pásky sú UV stabilné ,degradácia na expazné pásky vôbec nepôsobí, čiže nie je problém aj po montáži počkať aj rok .V oboch prípadoch je možnosť integrovať len na rovné omietnuté špalety kde musia byť dodržané technologické postupy.

Kvalitná montáž je kľúčom k úspechu

Vytvoriť z parozábrany vrstvu, ktorá bude dokonale paropriepustná a parotesná, je naozaj kľúčové pre jej správnu funkciu. Každá netesnosť spôsobuje závažný problém, ktorý je dodatočne len veľmi ťažko riešiteľný. Cestou k úspechu je používanie kvalitných doplnkov pre parozábrany či parobrzdy. Parotesné fólie určené na montáž okien musia odolávať veľkým silám, vplyvom vonkajšieho okolia a zároveň disponovať vysokou životnosťou.

Montáž na paropásky

Pripojovacia škára zamedzujú vzniku tepelných mostov medzi okenným rámom a stenou . Spávna montáž okien a dverí zabezpečuje, aby škárou okolo okenného rámu nezatekal dážď do fasády. Z interierovej strany pripojovacie škáry sa aplikuje medzi oknom a stenou takzvaná interiérová parotesná páska, ktorá zabraňuje možnému vzniku plesní okolo okna, z exterieru sa aplipuje paropriepustná páska.

Expanzné pásky a montáž 

Expanzné pásky sú výborným izolantom voči hluku, tepelným stratám, ba dokonca aj prachu. Po aplikácii pásky sa stlačený pásik postupne roztiahne, čím sa daná škára uzavrie. Následne je páska vodotesná voči dažďu, víchriciam či ostatným vplyvom vonkajšieho prostredia. Pýtate sa, aký je rozdiel medzi montážou na paropásky a expanzné pásky? Pásky s parozábranou sa môžu pri montáži odliepať z dôvodu nedostatočnej priľnavosti na omietku či tehlu, pričom môže nastať k degradácii PU peny. Expanzné pásky sú vysoko odolné voči UV žiareniu, no taktiež sa môžu pochváliť súčiniteľom prestupu tepla, ktoré je v rozpätí 0,8 – 0,6 W/m°K podľa šírky pásky.

 

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...