19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Protihlukovéokná liečia

Protihlukové okná liečia
09/05/2018

Ticho v dome, pretože tiché prostredie lieči

Poznáte ten pocit, keď po celom dni v práci prídete domov, ľahnete si na gauč, vezmete do rúk vašu obľúbenú knihu a začnete konečne relaxovať? K takejto atmosfére potrebujete bezpodmienečne stopercentný pokoj a ticho, čo je však niekedy ťažké docieliť. A to najmä vtedy, ak žijete v centre mesta, kde z vonkajšieho prostredia neustále počujete zvuky áut či hlasy okoloidúcich. Ako proti týmto nepríjemnostiam môžete účinne bojovať?

Protihlukové okná sú základ

Jedným z najúčinnejších riešení je siahnuť po zvukotesných oknách, ktoré dokážu výborne eliminovať zvuk z okolia. Nezáleží na tom, či pôjde o hluk spôsobený autami alebo kričanie nervóznych susedov. Zvukoizolačné presklenie je skvelým riešením pre mladé rodiny s deťmi, ktoré potrebujú uspať dieťa, ale samozrejme aj pre tých, ktorých nebaví počúvať nepríjemné zvuky či hádky susedov. Veľa krát sa ľudia sťažujú na okolitý hluk, ktorý je však v norme. V takomto prípade sú odkázaní investovať práve do takýchto okien, keďže sťažnosti vyšším orgánom asi nepomôžu. Okrem toho je tiež možné izolovať steny susediace so spoločnými priestormi, no v tomto prípade ide už o omnoho vyššiu investíciu. Treba mať na pamäti, že uskutočniť zvukovú izoláciu stien je veľmi komplikované, a vzhľadom k tomu, že väčšinou steny susedia s vonkajším priestranstvom, ide o náročný proces, ktorý je skôr neobvyklý. Práve preto je výmena okien za zvukotesné najbežnejšia, aj keď treba dodať, že veľmi záleží na rozmeroch, spôsobe otvárania a tepelnoizolačných vlastnostiach okien.

Dieťa pri zvukovoizolačnom okne

Ak je hluk neúnosný zvoľte zvukovoizolačné sklá

Pokiaľ žijete na mieste, kde prebieha stavba domu či diaľnice a vy máte dojem, že hluk je neúnosný, môžete kontaktovať príslušný úrad a domáhať sa satisfakcie, napríklad v podobe postavenia provizórnej protihlukovej steny či spomínanej výmene okien za protihlukové. Život v tichom a pokojnom prostredí má predsa priaznivé účinky pre naše zdravie, no nie?

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...