19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Štvorsklo ako trend -extrémna izolačná schopnosť

Štvorsklo ako trend - extrémna izolačná schopnosť
10/04/2017

Izolačné štvorsklo pre "passivhaus"

Ako už isto viete, slnko má na našu planétu obrovský a mimoriadny vplyv. Je zdrojom energie, bez ktorej by sme pochopiteľne nemohli žiť, fungovať či vykonávať každodenné činnosti. Vplyvy jednotlivých typov presklenia na potrebu tepla na vykurovanie objektu sú rôzne. Hlavné veličiny, ktoré majú vplyv na potrebu tepla sú predovšetkým: súčiniteľ priepustnosti tepla a priepustnosť slnečného žiarenia. Čím je priepustnosť vyššia, tým sú aj vyššie solárne zisky. To je dôležité najmä v prípade pasívnych, resp. nízkoenergetických domov. Momentálne máme na trhu nasledujúce typy presklenia: dvojsklo, trojsko a štvorsklo. Dnes sa budeme zaoberať posledným typom presklenia, čiže štvorsklom.

Štvorsklo patrí do pasívnych domov!

 Trend, ktorý predávajú len niektorí výrobcovia

Už z logického hľadiska je jasné, že izolačné štvorsklo dokáže vylepšiť tepelnú izoláciu, ba dokonca vytvoriť maximálnu izolačnú schopnosť! Treba však rátať s tým, že sú omnoho ťažšie, čiže je vhodné siahnuť po menších okenných krídlach, prípadne zvoliť si maximálnu možnú veľkosť, ktorá je v prípade tohto presklenia povolená. Štvorsklá sú ideálnym až dokonalým spojením s hliníkovými oknami. Solárny faktor má významnú rolu aj v letnom období, kedy sú solárne zisky nežiaduce. Zasklenie s nízkym solárnym faktorom nás chráni pred prehrievaním interiéru, čiže nízky solárny faktor je žiaduci, na základe čoho vyplýva, že štvorsklá nám v lete pomáhajú. Aj keď ide stále o akúsi novinku, ktorú ponúkajú len niektorí výrobcovia, nebojte sa siahnuť po tomto type presklenia. Štvorsklá sa predávajú síce len obmedzene, no stávajú sa postupne horúcim trendom, ktorý si už mnohí klienti obľúbili.

Pre pasívny dom pasívne okná so štvorsklom.

Na záver treba dodať, že medzi trojsklom a štvorsklom nie je až taký výrazný cenový rozdiel, no pokiaľ bývate v pasívnom dome a chceli by ste aspoň „niečo“ ušetriť, nebojte sa siahnuť práve po štvorskle.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...