19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Zimné a letnénastavenie okien

Zimné a letné nastavenie okien
30/10/2016

Rovnako ako sa pripravujeme na chladnejšie dni tým, že vyťahujeme teplejšie oblečenie, prezúvame pneumatiky na aute, prikurujeme, mali by sme na chladnejšie obdobie pripraviť aj naše okná. Veď ony sú tie, ktoré nám umožňujú kvalitné vetranie a sledovanie vyčíňania výkyvov počasia. Pokiaľ fungujú ako majú, je všetko v poriadku a tým máme aj my dobrý pocit a náladu. Ak však cez ne prefukuje, fučí, rosia sa, je tu problém a rovnako to vplýva negatívne aj na nás.

Zimné nastavenie okien   

Je na mieste skontrolovať všetky okná v dome alebo byte vždy na jeseň ešte pred chladnejším zimným obdobím. Má to význam a opodstatnenie, predovšetkým z dôvodu eliminovania úniku tepla a zabráneniu fučaniu vzduchu cez samotné okná. Obzvlášť veľkú pozornosť je potrebné venovať kovaniu okien a dverí. Okrem toho aj sklu, prasklinám na ráme, či skle, ako aj stavu tesnenia. Údržba nie je zložitá a komplikovaná, ani  z časového hľadiska. No o to viac je dôležitejšia, pretože nás dokáže ochrániť od problémov, ak prídu prvé mrazivé dni.  

Čo je lepšie, ako si užívať teplo, keď je vonku zima.

V zásade platí, že okno už počas výroby je nastavené tak, aby všetko fungovalo ako má, vrátanie kovania. Možné doladenie sa vykonáva už pri osádzaní okna montážnym pracovníkom. Dôležité je pamätať na to, aby nastavenie okien, bez ohľadu na to, či v zime alebo v lete, by mala robiť len osoba s dostatočnou praxou, skúsenosťami a certifikáciou v danom obore. Má to význam aj v tom smere, že nesprávne nastavenie môže mať za následok až poškodenie kovania.   

Letné nastavenie okien 

Pravdou je, že v letnom čase nie je potrebné špeciálne nastavenie okien a dverí, tak ako aj v čase, kedy sú vaše okná nové, nevyžadujú žiadnu údržbu a špeciálne nastavenie. Postupom času však aj pri správnom používaní okien sa môže vyskytnúť, že je dôležité malé doladenie. Ale nie je to dôvod na paniku. Týkať sa to môže aj najkvalitnejších okien, či dverí. Z toho dôvodu myslite na to, že treba kontrolovať kovanie a to, či funguje správne, či je pevne primontované a aký je stav jeho opotrebenia.

Rovnako pamätajte na to, či už v letnom alebo v čase pred zimou, že všetky mobilné časti okien treba z času na čas premazať a naolejovať. Čistiť treba a ošetrovať s prípravkami, ktoré nebudú mať negatívny vplyv na antikorové kovanie. Na záver už len to, že nastavenie a starostlivosť o okná je základom správneho fungovania na dlhé roky. Okná vysokej kvality zabezpečia komfort domova nehľadiac na ročné obdobie, ktoré práve plynie. 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...