19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Akéokná do drevodomu?

Aké okná do drevodomu?
02/07/2016

Staviam drevodom - Mám si vybrať plastové, hliníkové alebo drevené okná?

Drevodom sa stáva čoraz viac obľúbeným typom obydlia, po ktorom ľudia siahajú stále viac a viac. Nepredstavuje už len akúsi víkendovú chatu, kde si príde človek oddýchnuť, ale omnoho viac! Ľudia v dnešnej dobe uprednostňujú pokojnejší spôsob bývania v prírode, ktorý im poskytuje práve tento typ domu. Pokiaľ aj vy uvažujete, resp. staviate drevodom, určite rozmýšľate nad tým, aké okná a dvere zvoliť. Budú najlepšie z plastu, hliníku alebo dreva?

Drevodom. Stále viac a viac.

Kvalita je prvoradá!

Čo sa týka plastových okien, tie sa môžu pochváliť svojou vysokou životnosťou, elegantným vzhľadom a pomerne i nízkou cenou. Odolávajú korózií a účinne izolujú teplo. Plast sa však ťažko kombinuje s drevom, čo je jedným z dôvodov, prečo siahnuť možno po inom type materiálu. Ak túžite po veľkých presklených oknách, určite zvoľte hliník! Hliníkové okná majú nielen nadčasový vzhľad a hodia sa svojím prevedením i do drevodomu, ale okrem iného je hliník mimoriadne pevný, odolný voči poveternostným vplyvom a poškodeniu. Vyzerá skutočne veľmi pekne v kombinácií s drevom a vybrať si môžete dokonca i rôzne fólie či povrchové úpravy, ktoré dokonale oživia vzhľad vášho interiéru. Ak chcete do drevodomu zvoliť okná i dvere z dreva, týmto rozhodnutím nič nepokazíte. Ide o prírodný materiál, o ktorý sa však treba pravidelne starať. Ceny týchto okien alebo dverí sú zrovnateľné so špičkovými plastovými oknami s kvalitným kovaním.

Akú montáž zvoliť?

Nech už ste sa rozhodli pre akýkoľvek typ materiálu, je dôležité, aby ste siahli predovšetkým po kvalite s koeficientom tepelnej priepustnosti - Uw = 0,9. Ideálne je zvoliť si montáž s parozábranou, ktorej hlavné prednosti spočívajú v regulácií priepustnosti vodných pár i zabezpečení maximálneho odvetrania škáry. Taktiež má zvýšenú odolnosť voči pretrhnutiu, čo zaručuje vysokú životnosť. Vyššiu investíciu predstavuje predsadená montáž, ktorá sa môže pochváliť jednoduchosťou, funkčnosťou i kompetentnosťou. Výkonné lepidlo i tuhý profil zaručujú dokonalé utesnenie, maximálnu únosnosť spojov a prvotriednu kvalitu!

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...