19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Ako jednoduchozladiť dvere s podlahou?

Ako jednoducho zladiť dvere s podlahou?
27/02/2023

Postavili ste dom alebo sa chystáte rekonštruovať? Nezabúdajte na detaily, ktoré v konečnom dôsledku robia dokonalý celok. Pri zariaďovaní interiéru dbajte, aby spolu ladili nielen nábytok a doplnky, ale tiež dvere s podlahou. Celkový estetický dojem môže narušiť farebný, materiálový a dizajnový nesúlad týchto dvoch bytových komponentov. Ako jednoducho zladiť dvere s podlahou a akých pravidiel sa držať?

Harmonické zladenie interiéru

Harmónia dizajnu neznamená, že musíte striktne celé zariadenie kúpiť v jednej farbe alebo sa držať jedného materiálu. Jednoliatosť môže pôsobiť na psychiku rovnakou ubíjajúco ako prílišná pestrosť. Vždy platí pravidlo, že v jednoduchosti je krása. Minimalizmus už roky hrá prím vo všetkých oblastiach interiérového dizajnu. Počas hľadania dokonalej kombinácie podlahy a vchodových dverí si dajte pozor na to, aby ste vzhľadu nepodriadili funkčnosť. 

Začnite dverami, srdcom domu

Otázka, ako zladiť podlahu a vchodové dvere, sa vám bude jednoduchšie zodpovedať, ak prvé vyberiete dvere. Veľa ľudí si nevie predstaviť iné dvere ako drevené. Ide o prežitok z minulosti, kedy bolo drevo dominantným prvkom v každom príbytku. Dnes to je však úplne inak, 

Hliníkové vchodové dvere

Ešte o level vyššie sú na tom hliníkové dvere, ktoré odolajú takmer všetkému, čo by mohlo dvere ohroziť – UV žiareniu, vysokým a nízkym teplotám, vlhkosti. Hliníkové dvere sa farebne upravujú a je ich možné vyrobiť v rôznych RAL odtieňoch, alebo imitáciách dreva a tiež nezabudnite na luxusné eloxované povrchy. Skvele vyzerajú v kombinácii napríklad aj so sklom. Keď vyberiete dizajn a farbu dverí, pustite sa do výberu podlahy.

Zladenie podlahy a dverí

V prípade, že sa rozhodnete pre rovnakú farbu podlahy a dverí, nesnažte sa o striktné zladenie odtieňov. Podlaha by mala byť o jeden odtieň svetlejšia. Svetlejšie podlahy sú celkovo vhodnejšie, pretože opticky zväčšujú priestor a odrážajú svetlo. Sú však náročné na údržbu z dôvodu, že sú na nich vidieť škvrny. Svetlejšie dvere a podlahy sa dobre kombinujú so zvyškom zariadenia interiéru. Ak sa rozhodnete, že chcete dvere a podlahu odlišnej farby, odporúčame vybrať dvere tmavších farieb.

Kontrast môže vyznieť mierne surovo, ale správne dokombinovanie nábytku a doplnkov kontrast zjemní. Vďaka tomu, že hliníkové dvere je možné prispôsobiť farebnosti podlahy, máte v oblasti výberu materiálu podlahy veľa možností. Jednoducho vyberiete materiál podlahy, jej farbu a dvere dáte povrchovo upraviť podľa tónu a odtieňa farby podlahy. Najviac obľúbené sú laminátové, vinylové a PVC podlahy, ktoré sú cenovo dostupné. Trendom posledných rokov sa stávajú podlahy keramické. Keramické podlahy sú dobre tepelne vodivé, ale bez podlahového kúrenia studené na dotyk. 

Najlepšie kombinácie farieb

Ako zladiť podlahu a dvere farebne? Niektoré farby k sebe idú a iné sa bijú. Dodržte minimálne pravidlo, ktoré hovorí, že teplé tóny je vhodné kombinovať s teplými a studené tóny so studenými. Ak si neviete poradiť, ideálne je zvoliť biele dvere. K bielej farbe sa hodí akákoľvek farba. Platí to aj opačne, takže sa nebojte bielej podlahy. Veľmi moderne vyzerá kombinácia sivej a bielej. Sivé hliníkové dvere a biela podlaha pôsobia čisto a vyvážene. Najlepšie farebné kombinácie sú: sivá + modrá + čierna + hnedá + biela alebo biela + žltá + béžová + zlatá. Vyhnite sa kombinácii viac ako štyroch farieb.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...